Дата публікації:
24 грудня 2021
Кількість переглядів:
331
Поділитися:

Спільний проєкт Сумського прес-клубу та кафедри журналістики і філології факультету ІФСК СумДУ зацікавив юних конотопців. Свідчення цього – лист, який через соціальні мережі отримала керівниця проєкту, викладачка кафедри та координаторка Сумського прес-клубу Алла Федорина.

Писав Ігор Лисий: «Прочитав у ФБ інформацію про проєкт «Сумська журналістика   в особах». У Конотопі є гурток «Юні журналісти-краєзнавці», яким Ваш покірний слуга керує. Ми б хотіли долучитися до цієї справи. Тим більше, що в планах були зустрічі з ветеранами конотопської (міської та районної за старим адміністративно-територіальним поділом) журналістики…»

Керівник гуртка й досвідчений журналіст Ігор Лисий давно працює зі школярами, які мріють про журналістику.

– Кілька років тому за одним із проєктів проводили тренінги з медіаграмотності в Конотопі для громадськості, для журналістів і для школярів, –  пригадує Алла Федорина. –  Зраділи, коли нам сказали, що зустрінемося не зі звичайними школярами, а саме з учасниками гуртка. Юні журналісти виявилися підготовленими, мотивованими, і врешті відбувся один із найцікавіших наших тренінгів зі школярами за тим проєктом.

Але це – спогад, а справа – попереду. На робочій онлайн зустрічі керівниця проєкту та Ігор Лисий обговорили формат роботи, блоки запитань, обов’язкові для обговорення з героями, необхідність ілюстрування матеріалів. Конотопці вже мають задумки щодо перших кандидатів для спілкування. Відтак чекатимемо на результати їхньої праці для проєкту  «Сумська журналістика    в особах». Приємно, що юні конотопці усвідомлюють:  #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Фото зроблено після згаданого тренінгу у Конотопі. Крайній справа – Ігор Лисий.

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.