Дата публікації:
23 грудня 2021
Кількість переглядів:
530
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пройшли захисти магістерських кваліфікаційних робіт. Випускники-магістранти вливаються в медіасферу.

Переважна більшість магістерських робіт – реальні медіа-продукти, що стосуються журналістики рішень та практики структурних реформ і соціальних змін в Україні, проєкти рекламних та PR-кампаній, популяризації закладів культури, висвітлення теми COVID-19 та формування іміджу України європейськими виданнями тощо.

Варто наголосити на тому факті, що більшість робіт захищено англійською мовою а дві виконані на замовлення організацій.

Ділячись враженнями магістрантка Катерина Ізотова після захисту зауважила:

– Усе ще не можу сповна усвідомити, що захистилася. Попри власне сильне хвилювання під час виступу, я з приємністю насолоджувалася моментом цього відповідального етапу. Радію, що отримала доволі високу оцінку за роботу. Але знаю точно, що не була б настільки щасливою, не мала б належних знань, аби не настанови викладачів кафедри та факультету ІФСК упродовж усіх років навчання. Щиро дякую!

Рішенням екзаменаційної комісії освітній ступінь «Магістр» присвоєно Дарині БОНДАРЕНКО, Катерині ІЗОТОВІЙ, Дар’ї ЛОБАНОК, Валентині НЕМЕШ, Дар’ї ТАРАНОВІЙ, Ірині ДВОРНИЧЕНКО, Наталі ДЕРМЕЛЬОВІЙ, Дар’ї КОРОСТИЛЬОВІЙ.

Допомагали студенткам готувати кваліфікаційні роботи до захисту доктори наук Ірина Жиленко, Володимир Садівничий, Ярослав Яненко, кандидатки наук Інна Гаврилюк, Тетяна Ковальова, Інна Сипченко.

Поважну екзаменаційну комісію очолювала Тетяна Федорів – заступниця голови правління ГО «Громадське радіо», головна редакторка, докторка наук із державного управління. За підсумками двох днів роботи вона констатувала:

– Цьогоріч я вперше працювала головою екзаменаційної комісії в Сумському державному університеті за спеціальністю «Журналістика». Мені дуже приємно опинитися в колі людей, які мають високий науковий та педагогічний рівень. Про це свідчать роботи магістранток, представлених на захист. Теми є справді актуальні зараз і  мають практичний сенс, позначаються самостійним аналізом, повним відходом від реферування, що тривалий час було бідою і шкодою дипломних, більшість із них виконана на багатій джерельний базі. Це були справжні захисти, і це дає надію на реформу в журналістській освіті.

Засадничий принцип, що  #медіасвіт_веде_у_всесвіт, на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ не лише сповідують, а й неухильно дотримуються його.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.