Дата публікації:
18 листопада 2023
Кількість переглядів:
478
Поділитися:

Фестиваль шкільних медіа та юних авторів Сумщини «Медіасвіт веде у всесвіт» 2023–2024 відкрито! Про це 17 листопада 2023 року оголосили організатори на пресконференції.

Проводять фестиваль кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ в партнерстві з ГО «Сумський прес-клуб», Сумською обласною організацією Національної спілки журналістів України та Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Із журналістами, школярами, вчителями області та всіма зацікавленими спілкувалися завідувач кафедри, співголова організаційного комітету фестивалю, голова обласної організації Національної спілки журналістів України Володимир Садівничий, координаторка фестивалю, співголова журі конкурсів, доцентка кафедри Алла Федорина, керівники творчих напрямів фестивалю – доцент Ярослав Яненко, журналіст, асистент кафедри Олександр Горда.

Зокрема вони повідомили, що мета фестивалю – підвищення медіаграмотності та рівня мовних знань учнівської молоді; активізація шкільних видань Сумщини; надання початкових навичок із журналістики; профорієнтаційна робота серед школярів і напрацювання мотивацій щодо отримання фаху журналіста чи рекламіста. Проводиться він під девізом «Кафедра журналістики та філології Сумського державного університету – школярам Сумщини».

Для участі потрібно до 31 грудня 2023 року подати заявку до оргкомітету.

Фестиваль включає: конкурс шкільних видань; індивідуальний конкурс юних авторів ім. Василя Чубура; конкурс рекламних проєктів «Восьма барва»; конкурс на кращу фотоісторію; онлайн заняття для тих, хто прагне навчитися журналістиці; онлайн/офлайн школа медіаграмотності; онлайн мовний клуб «Поспілкуємось»; екскурсії-квести до кафедри журналістики та філології СумДУ для переможців конкурсів фестивалю та його активних учасників; підбиття підсумків і вручення нагород.

Загалом правила та форми проведення, дати реєстрацій, вимоги до оформлення матеріалів тощо викладені в Положенні про фестиваль.

– Саме з прочитання Положення і розпочинається участь у фестивалі, – зауважила Алла Федорина. – Ми намагалися максимально чітко й точно його написати, щоб усім охочим було легко зорієнтуватися. Але ж коли виникатимуть запитання – звертайтеся. Усі координати, знову ж таки, знайдете в Положенні.

Традиційно до участі запрошуються школярі будь-якого віку, а також учителі, журналісти, громадські активісти, представники місцевого самоврядування, керівники освітніх структур. Для педагогів, які візьмуть участь в онлайн-заняттях із журналістики передбачені сертифікати про підвищення кваліфікації.

Оголошено також теми конкурсів: імені Василя Чубура та «Восьма барва» – «Герой моєї України»; юних фотомайстрів – «Мій друг (подруга)».

Наприкінці онлайн-зустрічі Володимир Садівничий зазначив, що фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт» покликаний максимально залучити дітей до роботи, розумової та інтелектуальної діяльності, а це діє краще, ніж 100 психологів.

Також організатори повідомили, що цьогоріч без призів та цінних подарунків не залишиться ніхто, тому просять долучати дітей, які вміють, хочуть, вчаться писати, досліджувати, спостерігати та робити світ кращим.

Ольга ЯКОВЕНКО, аспірантка кафедри журналістики та філології

Положення про фестиваль: https://journ.sumdu.edu.ua/images/pdf/pologennya_festyval_2023_2024.pdf

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.