Дата публікації:
06 грудня 2021
Кількість переглядів:
473
Поділитися:

Стартував проєкт «Сумська журналістика – в особах», що став спільною справою кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ та ГО «Сумський прес-клуб». Привід  для його реалізації – 20-річчя громадської організації, що відбулося наприкінці листопада.

20-річчя – подія не лише для правління прес-клубу, а, вважайте, для всіх, хто пройшов через навчання та заходи організації. Недарма, відгукуючись на допис про ювілей, наші колишні студенти пишуть у facebook: «Вітаю! ? Тішуся, що мала нагоду попрактикуватися у вас ?», – Карина Хачатарьян; «Щиро вітаю. Вдячна, що так багато часу провела саме там! Процвітання!» – Уляна Дрючкова; «У 2006 навчалася у школі журналістики, будучи ще 10-класницею)) Я безмежно вдячна цьому досвіду!) Окрім знань, подружилася з крутими людьми) а ми могли б і не зустрітися, якби не Прес-клуб. Дякую Алла Федорина і вітаю всіх причетних!)» – Олена Бурнос; «Ріднесенький!!! ️Щирі вітання й подяка!! ?», – Юлія Гайдіна; «Вітаю!!!! Це сильна дата! Успіхів!» –  Інна Битюк…

«Сумська журналістика – в особах» стає на силі. На сайті прес-клубу з’явилася перша публікація – про видатного колегу, який пішов у засвіти 1996-го року, Геннадія Петрова.  На черзі інтерв’ю студентів, які першими приєдналися до проєкту – третьокурсників Ані Науменко та Анатолія Сердюка; наших магістрантів. Вони обирали своїх героїв і вже зустрілися з ними.

Звичайно, були певні дискусії. Скажімо, дехто пропонував взяти інтерв’ю у свого ровесника. Проте задум – часовий екскурс і показ досвіду старших колег. А молодь ще встигне висловитися!

Чому саме такий проєкт?

– Він лише один із тих кількох, які ми плануємо здійснювати протягом року з нагоди такої дати, – каже керівниця проєкту, доцентка кафедри та координаторка Сумського прес-клубу Алла Федорина. – Існують, звісно, якісь історичні замітки, вибудувані хронології розвитку журналістики області. Та чи є щось краще для справжнього розуміння галузі, ніж свідчення самих працівників ЗМІ – журналістів, операторів, фотокорів, адміністраторів, коректорів і, звичайно, редакторів? І кому, як не нам, розповісти про них?

Те, що реалізувати проєкт взялися спільно прес-клуб і кафедра журналістики та філології,  «абсолютно логічно», – переконаний завідувач кафедри та заступник голови правління Сумського прес-клубу Володимир Садівничий.

– Студенти вивчатимуть журналістику регіону через своїх старших колег, а ще вчитимуться брати інтерв’ю, спілкуватися, розуміти фахове середовище та його специфіку. Таким чином і краще позиціонуватимуть професійно себе.

Робота розпочалася. І ми сподіваємося, що до неї приєднаються нові охочі, а власне ті, хто бажає освоїти журналістський фах по-справжньому. Адже #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

P.S. Для ілюстрації використано фото 2011 року. В Сумському прес-клубі тодішні студентки-журналістки Вікторія Євтушенко, Ірина Савченко, Ніна Коломієць (крайня праворуч) із медіаюристом Ігорем Федоренком.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.