Дата публікації:
11 грудня 2021
Кількість переглядів:
531
Поділитися:

На телеканалі UA:Суми за участі представників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вийшов черговий випуск телевізійного проєкту «Дебати». Тема випуску – «Громадянська VS професійна: за якою журналістикою майбутнє?».

Практично всі учасники програми представляли нашу кафедру: висловлюючи власну точку зору, базуючись на фактах та власному досвіді, вони дискутували, погоджувалися, сперечалися, просто розводили руками. У студії, представляючи сторону професійних журналістів, дебатував завідувач кафедри Володимир Садівничий. Із коментарями виступили доцентка кафедри журналістики та філології, заслужена журналістка України Алла Федорина, випускниця спеціальності «Журналістика», а нині заслужена журналістка України, засновниця агенції позитивних новин Інна Битюк, студентка нинішнього покоління Міла Ляшенко. У студії працювала і «Дебати» провела випускниця-журналістка Олена Бурнос.

Найголовніше в дискусії – намагання учасників знайти суттєву різницю й подібність між професійною журналістикою та громадянською, яку ще називають громадською та суспільною. Аргументуючи свою позицію, сторони говорили про правдивість і продажність, професіоналізм і самодіяльність, про «вкалування» і роботу «за нагоди», оперативність і розкачування, відповідальність і безстороннійсть, безграмотність і високий рівень стандартизації тощо.

Загалом обидві сторони дискусії зійшлися на тому, що глибинно проблемні теми не розробляють ні журналісти, причетні до професії безпосередньо, ні активісти галузі.

Коментуючи «Дебати» поет, журналіст, редактор, викладач Василь Чубур зауважив:

– Передача корисна. Хто здатен, той зрозуміє з виступів опонентів, хто є хто.

Загалом дискусія, як і прогнозував на початку програми завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий, вийшла «не заперечувальна, а підтримувальна». Її зміст і сутність дійсно з категорії, де #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Переглянути «Дебати» можна на Youtube-каналі за посиланням https://sm.suspilne.media/episode/53432

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.