Дата публікації:
22 січня 2022
Кількість переглядів:
941
Поділитися:

Дев’ять дипломованих фахівців поповнили професійну медіасферу: 20 січня на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відбулася церемонія вручення дипломів магістра журналістики.

Прийшовши отримувати дипломи, випускниці раптом зрозуміли, що потрапили на іспит зі спеціальностей «Журналістика» та «Реклама і зв’язки з громадськістю». І все виявилося як на справжньому екзамені: наказ декана факультету ІФСК Олени Сушкової про формування екзаменаційної комісії та призначення голови, виконання домашніх практичних завдань, витягування екзаменаційних білетів, обговорення відповідей. Роль голови комісії успішно виконала наша випускниця, а нині директорка телекомпанії СТС Любов Карпенко. Головний екзаменатор (не дивуйтеся, у нас і не таке може бути) – завідувач кафедри Володимир Садівничий. Екзаменатори – усі викладачі й викладачки кафедри, хто завітав цього дня до аудиторії.

Напруга перших екзаменаційних хвилин дуже швидко змінилася невимушеною обстановкою. Відповіді на питання були швидше гумористично-інтелектуальними, ніж серйозними. Дехто слова доповнював мімікою, декому довелося пройти навіть переекзаменування. А коментарі екзаменаторів швидше нагадували побажання майбутніх успіхів та професійного зростання. Найголовніше – панували щирість, відвертість, незаангажованість. А ще звучали подяки, признання, побажання, дружні настанови.

Викладачі й викладачки говорили про досягнення цьогорічних випускниць, їхні професійні й ділові якості, ставлення до навчання та багато про що інше. Як і завжди, у хвилюючу мить вручення дипломів пам’ять продукує лише приємні миті. І це закономірно, адже саме їх і було найбільше.

Вручаючи дипломи цьогорічним випускницям Любов Карпенко наголосила на тому, що і журналістика, і реклама, і зв’язки з громадськістю – це професії сьогоднішнього дня, від яких, за великим рахунком, залежить доля і майбутнє нашої держави.

– Я дуже рада сьогодні бути тут, у рідних стінах: вручити дипломи й побажати успіхів, пригадати студентські роки, поспілкуватися з викладачами.

Загальну думку випускниць найчіткіше сформулювала Валентина Немеш. Виконуючи практичне екзаменаційне завдання на випускному, вона написала: «Вдячна кафедрі за моє майбутнє!».

Ось вони, магістри, зразка 2022 року кафедри журналістики та філології СумДУ: Дарина Бондаренко, Катерина Ізотова, Дар’я Лобанок, Валентина Немеш, Дар’я Таранова, Ірина Дворниченко, Наталія Дермельова, Дар’я Коростильова. Стоять на порозі, звідки #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.