Дата публікації:
28 січня 2022
Кількість переглядів:
541
Поділитися:

Черговий урок медіаграмотності кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ провела для старшокласників Білопільського ліцею № 2 імені С. М. Гордієнка. Зі школярами працювали доценти Тетяна Ковальова та Володимир Садівничий, аспірант Олександр Горда.

У формі тренінгу учасники формували факти правдиві й вигадані, вивчали можливості й здатності їх перевіряти, відсіювати правду від напівправди тощо. Кожна з команд, а їх було в класі чотири, намагалася виділитися перед однолітками й іще більше перед гостями: і вигаданими фактами, і вигаданою поведінкою, і, безперечно ж, інтелектом. Останнє вдавалося їм найкраще.

Звичайно ж, говорити про медіаграмотність і оминути увагою соціальні мережі, ще не вдавалося нікому. Навіть не намагалися цього робити викладачі кафедри під час зустрічі з Білопільськими старшокласниками. Зокрема намагалися з’ясувати далеко не тривіальну проблему – хто справжній автор авторського контенту на сторінці в соціальній мережі і хто водить рукою, думками, емоціями того, хто контент формує.

– Старшокласники Білопільського ліцею приємно вразили своєю енергією, нетривіальністю, цікавістю. Напрочуд вдячна аудиторія, – констатувала Тетяна Ковальова.

Старшокласники, звичайно ж, переконували, що контент генерують вони, на фейки не ведуться, інформаційної гігієни дотримуються, фільтри тримають увімкненими. Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ щиро вірили. Однак ніколи не забувають самі й усім іншим нагадують – #медіасвіт_веде_у_всесвіт. А як саме це відбувається, – от питаннячко…

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.