Дата публікації:
01 лютого 2022
Кількість переглядів:
265
Поділитися:

Студенти-першокурсники кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відвідали виставку художньої фотографії, що проходила в Арт-просторі на Театральній (місто Суми). Захід ініційований викладачем Сергієм Малюком і відбувся в рамках вивчення дисципліни «Медіатехніки та медіатехнології».

Майбутні журналісти ознайомилися з виставкою «Непересічне», відомого  українського митця, заслуженого художника України Ігоря Швачунова. Юні медійники мали змогу не просто переглянути роботи автора, але й дізнатися про особливості створення творчих проєктів.

– Виставка мала показати студентам, як проєкт втілюється в життя – від виникнення ідеї до фінального результату. Це – не просто збірка фотографій. Це ідея, втілена конкретними засобами. У кожному розташуванні фото, у кожному кольоровому вирішенні є задум, – зазначає викладач Сергій Малюк.

– Роботи митця наповнені сильною енергетикою та несуть в собі специфічний неординарний замисел, що дозволяє зазирнути у світогляд автора й збагнути ідейність його проектів, – зізнавалися першокурсники.

На їхню думку, творчі роботи навіюють теплі спогади з дитинства, а загадковість та незвичність назв наштовхують на роздуми про щось величне й незбагненне.

Своїми враженнями від заходу поділився студент Захар Ювко:

– Протягом усієї виставки відчувалась творча та по-справжньому містична атмосфера. Роботи пана Ігоря пронизані дивовижною енергетикою. В одному кутку тобі розповідають про утворену з невідомих причин триметрову стіну піни, а в іншому – про сутність арт-об’єкту – двох сніговиків на вході до міського парку. Десь діляться цікавими історіями щодо створення фотографії, а десь, у давно покинутих будинках, садах та мостах, на тебе дивляться привиди з минулого. Ігор Швачунов як справжній митець довів нам, що прекрасне чекає на кожному кроці, і тільки від людини залежить, чи зможе вона його розгледіти, та чи послугує це прекрасне джерелом натхнення.

Студенти зазначають, що після відвідування Арт-простору у них залишилися приємні спогади, безліч наснаги й натхнення до творчості. Викладачі ж кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ наголошують, що заняття для майбутніх медійників мають бути перш за все практико-орієнтованими. Це один зі шляхів, коли #медіасвіт_веде_у_всесвіт

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.