Дата публікації:
21 грудня 2021
Кількість переглядів:
961
Поділитися:

Магістрантка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ (спеціальність «Журналістика») Катерина Ізотова посіла ІІ місце на Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса. Вона презентувала власну креативну роботу «Думки, що линуть крізь століття».

Конкурс тривав упродовж червня–грудня 2021 року, а завершальний етап відбувся на базі Запорізького національного університету в онлайн-форматі. Метою конкурсу є інтенсифікація шеспірознавчих студій в Україні, популяризація спадщини митця в студентському середовищі, виявлення талановитої молоді, стимулювання їхньої науково-дослідної й творчої активності.

Загалом участь у конкурсі взяли 68 здобувачів освіти із 21 ЗВО 17 міст України. У фінал для публічного захисту робіт пройшли 44 учасники, де власне Катерина Ізотова і здобула ІІ місце.

– Це моя перша участь у шекспірівському конкурсі, і я задоволена, що креативний проєкт отримав схвальні відгуки та високі оцінки. Дуже вдячна своєму керівникові Юлії Коваль, адже за її підтримки та допомоги наважилася випробувати свої сили. Участь у подібних конкурсах – хороша можливість розвивати творчі навички, отримувати конструктивну критику, – поділилася враженнями студентка.

Креативні проєкти оцінювалися за такими критеріями, як оригінальність творчого задуму, художньо-естетичний рівень, кореляція із сучасним шекспірівським дискурсом, логіка структурування опису, його грамотність і стиль, а також придатність проєкту для практичного застосування в освітній сфері та/чи в інформаційному просторі.

Науковий керівник студентки, асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Юлія Коваль зазначила:

– Конкурсна робота Катерини Ізотової є відгуком на актуальні теми сучасності, про які говорив і Вільям Шекспір: як прожити свідомо, не загубити у безмежжі інформації й передати свої прагнення нащадкам? Питання, на які не всі сьогодні можуть дати відповідь. Самопізнання, істинність життя, безсмертя творчості – те, що розкривається в роботі культового автора, а відтак знаходить своє тлумачення в нашому проєкті. Щиро тішуся досягненнями магістрантки й бажаю їй натхнення на нові звершення!

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт – і Шекспір у цьому впевнений. Не вірите? Познайомтеся з творчістю Генія.

Роботу, що здобула перемогу в конкурсі, можна переглянути тут: https://youtu.be/prA67sImzmA

 

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.