Дата публікації:
11 листопада 2021
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

У День української писемності та мови асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Іщенко прочитала лекцію «Культура мови як запорука успішної професійної комунікації». Захід для студентів групи ЖТ–11 та співробітників приватного підприємства «Торговельний центр «Київ» проведено в межах реалізації наукової теми «Українська мова в сучасному інформаційному просторі».

Під час лекції, що проходила у форматі онлайн, говорили про функціонування української мови в сучасному інформаційному просторі та про її значимість у системі професійного комунікування.

Олена Іщенко, зокрема, наголосила, що саме працівники масмедіа, як ніхто інші, повинні професійно володіти словом та знатися в усіх тонкощах мовознавства. Оскільки на їхні плечі покладена відповідальність за популяризацію та зміцнення української мови, як панівної на теренах нашої країни, а також місія бути взірцями свідомого україномовлення.

Для гостей заходу, співробітників ПП «Торговельний центр «Київ», лекція теж була досить актуальною. У ній не раз лунала теза про важливість володіння державною мовою для професійної комунікації та подальшого кар’єрного розвитку. Зокрема підкреслювалося:

– В Україні ділове спілкування здійснюється державною мовою. За її допомогою організовуються ділові переговори, складаються контракти та претензії, подаються звіти тощо. Якщо співробітники добре володіють державною мовою, то зникає потреба отримання послуг від перекладачів і є можливість заощадити на цьому. Знання державної мови також створює необхідні умови для самопрезентації, сприяє кар’єрному зростанню, відкриває нові ділові можливості, допомагає у веденні бізнесу.

Для студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, для співробітників ТЦ «Київ» цей захід мав непересічне значення та сприяв ще більш умотивованому вивченню рідної мови. Адже вона, як влучно зазначав Олесь Гончар, «не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще».

Анастасія Кизим, студентка групи ЖТ–11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.