Дата публікації:
12 листопада 2021
Кількість переглядів:
368
Поділитися:

Завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий узяв участь у телепрограмі «Сьогодні. Головне», що демонструється на UA:СУМИ. Тема випуску – «Особливості радіодиктанту національної єдності 2021».

Відповідаючи на запитання журналістки та доносячи до телеглядачів власні думки й емоції, Володимир Садівничий, зокрема, вказував, що цьогорічний радіодиктант у нього залишив «абсолютно і категорично» позитивне враження, розцінює його як подарунок українцям від визнаного майстра слова, і власне момент цікавості тексту вважає «глобальним плюсом».

На запитання про мінуси відповів так: «Не буду оригінальним, скажу те, про ще вже говорено й писано – швидкість читання». Розгортаючи вказану тезу сказав про неврахування темпу писання людьми різного віку, а також про те, що в молоді та осіб середнього віку відсутні щоденні навички писання авторучками.

Найголовнішим досягненням, найважливішим покликанням написання радіодиктанту національної єдності Володимир Садівничий вважає не «перевірку грамотності», а «перевірку на грамотність». Загалом ідею грамотності можна вважати провідною в його виступі.

Повний півгодинний випуск телепрограми «Сьогодні. Головне» доступний за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=OJMTPRxj2ao 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.