Дата публікації:
06 вересня 2021
Кількість переглядів:
390
Поділитися:

Літня пора 2021 року виявилася напрочуд насиченою для викладачів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ: майже всі вони взяли участь у тренінгах, конференціях, семінарах, пройшли курси підвищення кваліфікації тощо.

Саме літньої пори доцент Ярослав Яненко отримав диплом доктора наук із соціальних комунікацій за спеціальністю «Прикладні соціально-комунікаційні технології». Рішення атестаційної колегії затверджене 29 червня 2021 року.

Активно працювала над підвищенням кваліфікації доцентка Ірина Жиленко: «Використання безкоштовних онлайн-ресурсів для організації навчального процесу в дистанційній формі», «Управління закладом освіти: топ 5 принципів досягнення успіху», «Social Media Marketing: базовий курс викладача», «Електронні технології навчання у СумДУ». Найвагомішим є той факт, що вона отримала Certificate of Attainment in Modern Languages (English, Level B2).

Доцентка Тетяна Ковальова пройшла навчальні курси з журналістики даних та з реєстрів і кадастрів у роботі журналіста-розслідувача; успішно завершила онлайн-школи «Digital-trainer: антитіла до інфодемії» та практичної медіаграмотності.

Асистентка Олена Іщенко здобувала нові знання під час науково-педагогічного стажування в університеті прикладних наук ISMA (Латвійська республіка). Тема – «Балтійський підхід у підготовці викладачів-філологів». Розглядалися питання філологічного та соціокомунікаційного аспектів у текстотворенні, використання дистанційних методів у країнах ЄС, різні підходи до вивчення художньої літератури у викладанні іноземної мови та інші.

Доцент Володимир Садівничий удосконалював професійні навички щодо видання наукових фахових журналів, зокрема пройшов підготовку на курсі «Критерії та процедура відбору видань до Web of Science Core Collection» від компанії Clarivate.

І, безперечно ж, літні конференції міжнародного та всеукраїнського рівнів не проходили без участі викладачів і викладачок кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Так, Ірина Жиленко виступила на секційному засіданні «Європейські цінності для нової  української школи: навчаємо, вивчаємо, поділяємо» Першої міжнародної конференції «Європейські цінності в українській освіті: виклики і перспективи». У міжнародній науково-теоретичній конференції «Scientific Forum: Theory and Practice of Research» (м. Валенсія, Іспанія) узяв участь Ярослав Яненко.

Володимир Садівничий та Ярослав Яненко продовжували роботу по реалізації наукової теми «Спеціалізована система медичного інформування та безпека особистості в умовах пандемій, криз, інших суспільних потрясінь: формування ефективної соціокомунікаційної моделі», що фінансується Національним фондом досліджень України. Зокрема спільно з науковцями інших кафедр факультету ІФСК СумДУ завершили монографічне дослідження.

Так минуло літо. Попереду напружений навчальний рік, в організації та проведенні якого знадобляться здобуті досвід, уміння, знання. Розвиток – головна ознака спеціальності «Журналістика» в СумДУ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.