Дата публікації:
10 вересня 2021
Кількість переглядів:
350
Поділитися:

8 вересня на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ пройшов День першокурсника. Символічно, що він відзначався в International Day of Journalists' Solidarity (інтернаціональний день солідарності журналістів, кореспондентів і репортерів).

Кафедральна спільнота поповнилася новими обличчями! Навчатися тонкощам журналістики цього року виявили бажання 45 абітурієнтів. Уже сьогодні вони – студенти – із головою поринули в начальний процес і підкорюють медіавершини. Однак для гарної роботи має бути вдалим і її початок! А про який початок можна говорити без своєрідної посвяти в улюблену справу?

Форма проведення заходу також стала символічною – майбутні журналісти відкривали для себе професію через першу в житті прес-конференцію. Модераторами заходу стали Володимир Садівничий, завідувач кафедри журналістики та філології, та  Алла Федорина, викладачка кафедри, заслужена журналістка України. Учасниками та спікерами виступили як викладачі, так і спеціально запрошені гості.

До університету завітали журналістка онлайн-журналу ЦУКР Юлія Опанасенко (В’юнник), оглядачка інформаційного агентства «Укрінформ» Юлія Гайдіна. Онлайн до спілкування долучилися менеджерка літературного клубу «Букмоль» Наталка Андрейко (Медникова), телевізійна журналістка-фрілансерка Уляна Дрючкова. Випускниці поділилися спогадами про роки навчання на рідній кафедрі, власним досвідом професійної діяльності, дали першокурсникам кілька порад щодо майбутньої роботи у царині журналістики.

Юлія Гайдіна порадила майбутнім акулам пера бути ерудованими та завжди готовими до будь-яких подій і ситуацій, що можуть трапитись у професійному житті.

– Раджу не втрачати можливостей, які трапляються вам на життєвому шляху – будь-то цікаві люди, проєкти чи навчання. Старайтеся знати більше, дізнаватися більше, а також не бійтеся «ризикувати» задля отримання нового досвіду, – порадила випускниця.

Наталка Андрейко (Меднікова) зазначала, що найголовніше – не втрачати віру в себе, віру в потрібність професії. Також порадила студентам шукати в журналістиці ту нішу, в якій вони зможуть реалізувати свій потенціал.

Випускниця Юлія Опанасенко (В’юнник) відзначила, що студентські роки навчили її критично мислити. Журналістка назвала це обов’язковим умінням для кожного медійника:

– Бажаю вам прокачувати свої вміння у будь-який доступний і можливий спосіб. Закохуйтеся у свою професію і любіть людей, бо саме для них ви працюєте, – порадила вона.

Уляна Дрючкова зазначала, що викладачі кафедри дають чудові можливості для професійної реалізації, тож від студентів вимагається лише бажання й готовність діяти, пробувати власні сили, практикуватись у професії щодня.

До слова і порад долучився письменник, головний редактор університетської газети «Резонанс» Василь Чубур. Він запросив першокурсників до співпраці в газеті, адже це чудова можливість із університетських років практикуватись у майбутній професії.

Наприкінці зустрічі випускниці вручили студентам блокноти з кафедральною символікою – невід’ємний інструмент у роботі кожного мас-медійника.

Кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ бажає першокурсникам вдалого старту, постійної творчої наснаги, натхнення і нових звершень у цікавій та важливій для всього світу професії.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.