Дата публікації:
29 квітня 2021
Кількість переглядів:
499
Поділитися:

Студентки кафедри журналістики та філології достойно представили СумДУ у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання), який проходив на базі факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка НПУ ім. М. Драгоманова.

За перемогу в секції з української  мови  змагалися 49 студентів – представників університетів з різних регіонів України.

Традиційно на ІІ етап конкурсу кафедра надсилає три роботи – найкращі за результатами проведення І етапу Конкурсу. Після заочного рецензування до участі в ІІ етапі було рекомендовано дві роботи студенток-журналісток – Марини Садимаки  «Упровадження нового українського правопису на сторінках газети "ДЕНЬ" (на прикладі вживання фемінітивів)» (науковий керівник – асист. Олена Бондаренко) та Лейли Вишняк «Мовні прояви авторської присутності в інформаційному медіаконтенті» (науковий керівник – доц. Ольга Сидоренко).

Учасниці презентували свої наукові доробки під час науково-практичної конференція, що проходила онлайн. Оцінювалися як зміст доповіді, презентація основних результатів, якість ілюстративного матеріалу, так і вміння дискутувати, ставити запитання, відстоювати власну позицію.

За підсумками експертного рецензування та усного туру Галузева комісія Конкурсу з української мови ухвалила нагородити дипломом ІІ ступеня Лейлу Вишняк за роботу «Мовні прояви авторської присутності в інформаційному медіаконтенті» та визначила роботу Марини Садимаки   кращою в номінації «Актуальність теми». 

Член Галузевої комісії Конкурсу з української мови, завідувач відділу граматики та наукової термінології Інституту української мови HAH України Катерина Городенська високо оцінила рівень усіх поданих на Конкурс робіт, відзначила широту й розкутість наукового мислення конкурсантів, різноаспектність тематики наукових інтересів. Науковиця висловила глибоку вдячність керівникам за невтомну працю, прищеплення любові до українського слова та  її наукового вивчення.

- Це перший мій досвід – брати участь у такому заході, – поділилася Лейла Вишняк. – Було надзвичайно цікаво слухати виступи інших студентів, адже стільки багато нових тем! Вразила активність учасників. Дякую науковому керівникові за підтримку, цінні настанови!

Вітаємо наших учасниць із перемогами! А всім студентам бажаємо розширювати свої освітні горизонти, не боятися братися за нові справи, старатися – і досягати задуманого. Адже, як говорив Бенджамін Франклін, старанність – мати удачі.

                                                                                                                                                                   Олена Кургаліна, ЖТз-71с

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.