Дата публікації:
17 січня 2024
Кількість переглядів:
225
Поділитися:

Від розробки назви нового закладу до створення макету рекламної вивіски – такий шлях пройшли у своїх творчих проєктах студенти третього курсу освітньої програми «Реклама і зв’язки з громадськістю» кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ у межах дисципліни «Практика рекламної та ПР-діяльності» (викладач Ярослав Яненко).

Для проєктів студенти обирали нові, ще не існуючі заклади – це могли бути магазини, салони краси, кав’ярні, ресторани, аптеки тощо, – та розробляли для них фірмовий стиль, обирали кольори й шрифти, створювали рекламні та PR-матеріали для розміщення у соціальних мережах, а також макети зовнішньої реклами закладу (різні види вивісок, штендер та вітрини). Загалом студенти групи ЖТ-12 створили майже два десятки проектів.

– За час роботи над проєктом я мала створити фірмовий стиль для кафе. Це був новий, але дуже цікавий досвід для мене. Під час виконання навчилася не тільки втілювати свої ідеї в реальність, а також робити це згідно зі стандартів і правил реклами, – поділилася враженнями студентка Діана Божко.

– За час створення свого творчого проєкту навчилася звертати увагу навіть на найменші деталі дизайну, виокремлювати важливість та значення змін у них. Також корисною стала навичка створювати нові версії дизайну з обмеженої кількості елементів, уміння підтримувати одночасно різноманітність і стиль бренду, – зазначила третьокурсниця Анна Оропай.

Кожен студентський проєкт був об’єднаний контентом та дизайнерським рішенням макетів. Створені матеріали попередньо розглядалися на практичних заняттях із відповідною темою, що давало студентам можливість отримати практичні поради від викладача та вдосконалити свої роботи для фінальної версії. 

 Рекламні вивіски, мабуть, один із найчесніших видів реклами, – каже викладач Ярослав Яненко, – адже те, що знаходиться у закладі, зазвичай відповідає тому, що зазначено на вивісці. Рекламне агентство, у якому я працював 15 років до того, як почати викладати в СумДУ, щороку створювало кілька десятків цікавих вивісок. Тепер цей досвід передаю майбутнім рекламістам.

Виконання практикоорієнтованих проєктів у межах навчальних дисциплін є важливою складовою формування майбутніх фахівців у сфері медіа, реклами і PR. Саме так навчають студентів на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.