Дата публікації:
02 жовтня 2022
Кількість переглядів:
330
Поділитися:

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у стіни храму безцінних джерел – Сумську обласну універсальну наукову бібліотеку – завітали студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Давню традицію таких теплих візитів продовжили першокурсники за наставництва доцента кафедри, щирого друга бібліотеки Ірини Жиленко.

У холі відвідувачів зустріла Світлана Сагайдак – завідувачка читальної зали для юнацтва, а за сумісництвом фея-чарівниця, яка відчиняє двері в усі таємниці історії: від загубленого Попелюшкою черевичка до першого видання «Енеїди» Івана Котляревського. Більшість студентів групи ЖТ-21 уперше розглядали монументальність будівлі зсередини: від ніжних мармурових сходинок до дерев’яних  полиць. Світлана Сагайдак розповіла про життя бібліотеки від моменту її створення до сьогодення, влучно переплітаючи сухі факти з містичними. Скарбниця книг і знань славиться своєю незвичною формою лотоса, створеного стараннями та фантазією архітектора Юрія Кобилякова.

Оформивши читацькі квитки, майбутні журналісти, рекламісти та піарники вирушили на екскурсію книгозбірнею. На другому поверсі вони вкотре переконались у сучасності й мобільності бібліотеки, що є глобальним інформаційним центром сьогодення, серед можливостей якого безліч клубів за інтересами. У відділі іноземної літератури їм представили не лише сучасні посібники для вивчення граматики чи лексики різних мов світу, а також новітні технології, зокрема міні-роботів, інтерактивні ручки, мультимедійну дошку-комп’ютер із найсучаснішими 3D-програмами.

Спілкуючись за студентами Світлана Сагайдак наголосила:

– Наша бібліотека – абсолютно новий формат для молоді. Це суспільний і соціальний культурно-мистецький центр, де кожен може знайти собі заняття до душі.

Зважаючи на складну ситуацію в державі, відвідувачі розуміли, що зараз навіть екскурсія бібліотекою відбувається лише завдяки Збройним Силам України. Щоб висловити їм вдячність, студенти взяли участь у майстер-класі й долучилися до волонтерської ідеї створення окопних свічок. У пориві емоцій кожен написав побажання нашим захисникам на створеному власноруч виробі. Віримо, що ці вогні освітлять не лише бліндажі, а й шлях до нашої перемоги.

Імовірно саме після таких насичених і душевних бібліотечних пригод студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ стають постійними відвідувачами Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки, адже прекрасно знають – і там пролягає шлях, по якому #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Альона Бутова, Даша Рубан, студентки групи ЖТ-21

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.