Дата публікації:
04 жовтня 2022
Кількість переглядів:
308
Поділитися:

3 жовтня 2022 року студенти другого курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілися з журналісткою медіа-ресурсу «Трибуна Суми» Олександрою Токар.

Колишня наша студентка з нинішнім поколінням здобувачів знань поділилася професійними секретами, досвідом та висловила низку порад щодо створення матеріалів і роботи в особливих умовах. Зустріч відбулася в режимі відеоконференції в рамках проведення заняття із дисципліни «Медіатехніки та медіатехнології».

Загалом матеріали Олександри Токар можна можна прочитати на таких популярних виданнях, як «Українська правда» та «THE UKRAINIANS». Окрім того, вона пише для сумського ЦУКРу та вищезгаданого медіа «Трибуна Суми», яке спеціалізується на соціальній журналістиці.

Зі стейкхолдером студенти обговорили питання журналістської етики, особистісного підходу до створення цікавого матеріалу, особливості роботи з чутливими групами людей. «Як зберігати спокій і тримати себе в руках, коли чуєш зворушливі історії?», «Чи варто журналістові сильно проникатися емоціями співрозмовника?», «Що найважливіше в будь-якому матеріалі?» – відповіді на ці та інші запитання прозвучали під час зустрічі.

Попри те, що це вже друга зустріч майбутніх журналістів з Олександрою, кожен дізнався щось нове для себе та повторив забуте. Ось як прокоментувала зустріч студентка групи ЖТ-11 Жанна Мартищенко:

– Цікава та корисна розповідь про соціальну журналістику дала розуміння того, що це таке, які її засади та як у ній правильно працювати. Мені було дуже приємно знову послухати корисні професійні поради від практикуючої журналістки, сподіваюся, це не остання наша зустріч.

Загалом, як зазначає сама Олександра Токар, журналістика – це просто, тому ніколи не бійтеся йти назустріч незвіданому та виконувати «страшні» редакційні завдання.

Захар Ювко, студент групи ЖТ-11

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.