Дата публікації:
23 вересня 2022
Кількість переглядів:
162
Поділитися:

Студенти 2 курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зустрілись із мас-медійниками Олександром Журавлем та Ростиславом Панічевим. Захід відбувся в режимі відеоконференції в рамках проведення практичного заняття із дисципліни «Теорія, методика і практика журналістської творчості».

Олександр Журавель поділився досвідом створення та запуску роботи з «нуля» цифрового радіо «Агро ФМ», ґрунтовно розповів про виклики й проблеми, які стояли на різних етапах цього Інтернет-проєкту. Рекомендації майбутнім журналістам стосувалися також можливостей розширення аудиторії медіа, пошуку фінансування для нових проєктів. Окрему увагу гість приділив створенню нового бренду, його реклами в соціальних мережах та особливостях конкуренції в умовах війни. Корисною для майбутніх рекламістів і піарників стала розповідь стейкхолдера про виведення на ринок України бренду «Аспарагус Журавля».

Ростислав Панічев розповів студентам про досвід роботи в журналах і газетах України, зокрема, як автора тревел-текстів для газети «Український тиждень». Під час подорожей багатьма країнами світу та різними континентами (побував в Африці, Азії та Південній Америці) він готував репортажі для цього видання на теми побуту й культури місцевих жителів. Крім того, стейкхолдер поділився досвідом роботи у корпоративному виданні аграрної компанії та перекладачем з багатьох мов. Також розповів, що знає і використовує у роботі не лише англійську, німецьку, французьку, а й ще чимало інших європейських мов, зазначивши, що міфи про їхню складність перебільшені.

– Вивчайте іноземні мови – це значно розширить ваш словниковий запас та можливість готувати глибокі і цікаві журналістські матеріали, – наголосив Ростислав Панічев.

Свої запитання гостям ставили студенти Валерія Басова, Ліна Єфименко, Дмитро Бабич, Захар Ювко, Катерина Гайдукова та інші. Зустріч зі стейкхолдерами справила неабияке враження на студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Перш за все, відвертістю, професійною спрямованістю та практичними порадами щодо майбутньої медіадіяльності.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.