Дата публікації:
16 вересня 2022
Кількість переглядів:
190
Поділитися:

Студенти четвертого курсу кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, що вивчають дисципліну «Газетно-журнальне виробництво», зустрілися у режимі відеоконференції з професійним медіадизайнером Ніною Спірідоновою.

Стейкхолдер познайомила студентів з власним творчим доробком, зокрема продемонструвала паперові варіанти журналів «ТОП-100 впливових людей Київщини», «Агрономія Сьогодні», «Агроном», «Мистецтво манікюру», над якими вона працює. Дизайнер поділилася тонкощами роботи з текстом, фото та ілюстраціями.

Головним під час розмови з гостею майбутніх журналістів було практичне користування програмою Adobe InDesign, що є основною у роботі сучасних технічних редакторів та верстальників, які макетують паперові версії газет і журналів. Тож Ніна Спірідонова акцентувала увагу студентів на практичних перевагах роботи з програмою та продемонструвала, як створювати форми журналістських матеріалів. Зважаючи на важливість розуміння технології створення паперових видань, студенти активно обговорювали роботу з програмою Adobe InDesign, уточнювали деталі й можливості для якісної верстки текстів та ілюстрацій.

Професійний медіадизайнер також рекомендувала майбутнім журналістам додаткові програми та сайти з дизайну для удосконалення практичних знань студентів, надавши для них додаткові матеріли.

Зустрічі з професіоналами медіагалузі є постійною й обов’язковою формою роботи зі студентами на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Адже це значущий складник підготовки майбутніх професіоналів а ще ознака того, що #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.