Дата публікації:
15 вересня 2022
Кількість переглядів:
489
Поділитися:

Уперше в Сумському державному університеті відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 06 «Журналістика» за спеціальністю 061 «Журналістика».

Дисертацію захистила Наталія Руденко – випускниця аспірантури кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, викладачка кафедри іноземного мов. Тема дисертації – «Сугестія як засіб формування громадської думки в сучасних англомовних інтернет-виданнях: інформаційно-комунікаційні стратегії та способи їх реалізації». Наукові керівники: доктор філологічних наук, професор Олена Ткаченко та доктор історичних наук, професор Сергій Дегтярьов.

Спеціалізовану вчену раду Сумського державного університету з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертації утворено відповідно до наказу МОН України від 07 липня 2022 року. Очолив раду доктор наук із соціальних комунікацій, завідувач кафедри журналістики та філології Володимир Садівничий. До її складу ввійшли доцент Інна Гаврилюк (Суми), професори Наталія Поплавська (Тернопіль), Юрій Бідзіля (Ужгород), Марія Бутиріна (Дніпро).

Засідання ради, що відбувалося у змішаному форматі, було дискусійно жвавим: висловлено немало зауважень, побажань, застережень. Але ще більше – позитивних оцінок: про актуальність, наукову новизну, широку джерельну базу, методологію, здобуті результати, практичне значення.

Тож результат виявився закономірним: на підставі результатів відкритого голосування спеціалізована вчена рада Сумського державного університету присуджує Наталії Руденко ступінь доктора філософії з галузі знань 06 «Журналістика» за спеціальністю 061 «Журналістика».

Коментуючи подію, завідувач кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Володимир Садівничий зазначив:

– Ми творимо історію: щойно завершився успішний захист дисертації випускниці нашої аспірантури Наталії Руденко. Це перший захист дисертації з журналістики в Сумському державному університеті. А це означає, що відтепер у нас повноцінно працюють усі три рівні підготовки фахівців-журналістів: бакалавр, магістр, доктор філософії. Вітаю дисертантку, вітаю колектив кафедри!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.