Дата публікації:
18 вересня 2022
Кількість переглядів:
273
Поділитися:

Указану проблему вивчала асистентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, докторка філософії за спеціальністю 035 Філологія Олена Іщенко в межах програми підвищення кваліфікації, що реалізується завдяки угоді про співпрацю з університетом м. Ліверпуль (Великобританія).

У травні та червні 2022 року викладачка відвідала онлайн-курси “Leveraging Your Transferable Skills for the Future” (25.05.2022), “Evaluating Impact: Going above and beyond the evaluation form” (26.05.2022), “Mastering Research Collaboration: Working Together gets the best out of all” (10.06.2022). Глобалізація, сталий розвиток, інтеграційні процеси, важливість впровадження Європейських цінностей – це далеко не вичерпний перелік тем, які обговорили представники різних країн.

Упродовж  4–22 липня 2022 року Олена Іщенко навчалася в Міжнародній літній школі Університету м. Ліверпуль, опанувавши курс “Fake News, Fake Science and Critical Thinking: What should I believe?”. Навчання відбувалося онлайн та асинхронно. Велика увага приділялася самостійній роботі. Лідер модуля професор Філіп Лікі – медіаексперт, що спеціалізується на пошуку фейків у журналістських матеріалах та наукових публікаціях. Основними темами для дискусій стали: уміння розпізнавати факти, судження та фейки у медіатексті, значення медіаграмотності, засоби протидії пропаганді, аналіз неякісних наукових статей, розпізнання хижацьких журналів тощо.

– Я щиро вдячна Університету м. Ліверпуль та відділу УМС СумДУ, які уможливили мою участь і в онлайн-курсах, і в Міжнародній літній школі. Для мене, як для молодого спеціаліста, це був прекрасний досвід спілкування з іноземними колегами та чудова можливість отримати Європейський досвід формування медіаграмотності й упроваджувати його у своїй викладацькій діяльності на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, – зазначила Олена Іщенко.

Постійне підвищення викладачами фахової та педагогічної майстерності – це філософія кафедри, спрямована на удосконалення освітнього процесу.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.