Дата публікації:
08 квітня 2022
Кількість переглядів:
273
Поділитися:

5 квітня відбулася онлайн-зустріч представників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ з викладачами відділення аудіовізуальних мистецтв університету Майнца імені Йоганна Гутенберга (земля Рейнланд Пфальц ФРН).

Завідувач кафедри Володимир Садівничий та керівниця відділення, пані професорка Катя Шупп, а також інші викладачі обох університетів, обговорили напрями співпраці щодо спільних наукових проєктів, можливостей для академічного обміну студентів тощо. Зокрема окреслено плани вже на найближчу перспективу. Ідеться, передусім, про залучення українських студентів до навчального процесу німецького закладу освіти. Перша робоча зустріч виявилася доволі ефективною, тож обидві сторони сподіваються на подальшу плідну співпрацю.
Дещо з історії Майнцького університету. ЗВО заснований у 1477 році, належить до десяти найбільших вищих навчальних закладів Німеччини. На десяти відділеннях тут навчається 35 000 студентів. Одне з них – аудіовізуальних мистецтв, із яким і формується наша співпраця.
До речі, для німецьких партнерів намір налагодити співпрацю з кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ – це також і бажання висловити солідарність та підтримати студентів і колег-викладачів із України в складний час війни.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.