Дата публікації:
29 квітня 2024
Кількість переглядів:
56
Поділитися:

Традиційна зустріч у клубі «Мовне коло» відбулася на базі відділу обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки. Передавала свої знання присутнім доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Інна ГАВРИЛЮК.

Цього разу учасники розбиралися в тонкощах науково-публіцистичного стилю, а саме в особливостях написання таких жанрів, як рецензія, огляд, нарис. Саме їх можуть використовувати у своїй роботі бібліотекарі для написання матеріалів. І це цілком зрозуміло: фахівці бібліотечної справи працюють із книгами, перечитують та передивляються безліч фондів, тож їхні знання є безцінними. Головне – уміти трансформовувати знання в цікаві матеріали.

Спікерка навела приклади того, як краще структурувати ті чи інші жанри, а також запропонувала зразки написання.

Дотично розкрила секрети й інших журналістських жанрів.

Як і завжди, на зустрічі панувала тепла, невимушена атмосфера: учасники ставили запитання, дискутували, наводили власні приклади.

Організатори «Мовного кола» – кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, СООЖ НСЖУ, Сумська обласна універсальна наукова бібліотека – запрошують всіх охочих доєднуватися до подальших зустрічей.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.