Дата публікації:
24 лютого 2024
Кількість переглядів:
80
Поділитися:

На кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ для науково-педагогічних працівників та аспірантів відбувся науковий семінар на тему: «Медіапростір Сумської області крізь призму правового режиму воєнного стану та результатів імплементації Закону України "Про медіа"». Спікерка – Лариса ЯКУБЕНКО, представниця Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення в Сумській області, голова ради роботодавців зі спеціальності 061 «Журналістика» СумДУ.

Вона ознайомила із структурою медіапростору області, охарактеризувала головні місцеві суб’єкти у сфері медіа, велику увагу приділила роботі телевізійного та радіомовлення в умовах воєнного часу, експансії російських радіостанцій на прикордонні території.

У зоні впливу ворожих телеканалів та радіостанцій знаходяться прикордонні території чотирьох районів нашої області – загалом 21 територіальна громада та старостинські округи.

Проте, як зазначила Лариса Якубенко, спільними зусиллями Національної ради, Сумської обласної державної адміністрації,  Концерну РРТ, ДП «УДЦР» вдалося побудувати дві додаткові вежі на прикордонних територіях; збільшити потужності шести радіопередавачів; ввести в експлуатацію загальнодержавну цифрову мережу МХ-7 та провести серію конкурсів на телевізійне й радіомовлення. Указані заходи дозволили покращити доступ жителів прикордонних громад до інформації.

Особливу увагу приділила спікерка роботі медійників, які чи не щодня ризикуючи життям, виконують свою щоденну роботу із забезпечення жителів якісною та правдивою інформацією. Серед них – багато випускників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Лариса Якубенко  зауважила:

– В умовах повномасштабної війни та посилення експансії російських каналів на територію регіону збереження місцевих медіа, які здійснюють діяльність на прикордонних територіях, є нагальною необхідністю. Створюючи унікальний контент – власний продукт на місцеву тематику –медіа ефективно протидіють розповсюдженню російської дезінформації  та пропаганді, що надзвичайно важливо для громад, які два роки поспіль знаходяться у зоні бойових дій. Для їх подальшої продуктивної роботи перш за все необхідна підтримка з боку держави. Зокрема через запровадження спеціальних конкурсів проєктів для місцевих медій на актуальну для держави тематику.

… Викладачі та аспіранти проникли в розуміння ще одного шляху, по якому #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.