Дата публікації:
24 жовтня 2023
Кількість переглядів:
233
Поділитися:

Доцентки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Сушкова та Алла Ярова взяли участь у роботі двадцять четвертої Літньої школи «Мова, комунікація та ідентичність Дунайського регіону», яка щойно завершила роботу в місті Ульм (Німеччина).

Загалом школа зібрала учасників із Німеччини, Сербії, Болгарії, Іспанії, Молдови, Словаччини, Бельгії та України. Розроблена вона Європейською Дунайською академією в Ульмі спільно з університетами Тюбінгена та Ной-Ульма (Німеччина), Русенським (Болгарія) та Сумським державним університетами, Центром досліджень Дунайського регіону.

Доцентки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, які й представляли Україну, відвідали цікаві лекції закордонних професорів, інтеркультурні майстер класи, інтеграційні вечори.

Розглядали питання ідентичності на Дунайщині, мови та спілкування в Дунайському  регіоні, стратегії ЄС для Дунайського регіону та багаторівневого управління в регіоні. Відбулися також дискусії з експертами, представниками місцевих органів влади, політиками, мерами та експертами в галузі мови й комунікації.

Алла Ярова також виступила з доповіддю «Невербальна комунікація: одяг як текст про ідентичність», розкривши питання одягу як комунікативного коду української ідентичності.

– Тиждень був напрочуд насиченим і пізнавальним. Робота дала багато матеріалу для розуміння важливості мовної й комунікаційної ідентичності народів, які проживають у Дунайському регіоні. Усе це ляже в основу оновлених навчальних курсів і дисциплін для майбутніх журналістів, – зауважує Олена Сушкова.

На завершення наші викладачки презентували короткий відеофільм «Лінгвістичні та культурні аспекти української мови», створений студентами різних спеціальностей на базі кафедри журналістики та філології.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.