Дата публікації:
17 вересня 2023
Кількість переглядів:
354
Поділитися:

Упродовж  червня 2023 року викладачі, аспіранти й студенти кафедри журналістики та філології факультету ФІСК СумДУ в Міжнародній літній школі Університету м. Ліверпуль вивчали курс «Fake News, Fake Science and Critical Thinking: What should I believe?». Проєкт реалізувався у межах угоди про співпрацю СумДУ з університетом-побратимом із Великобританії.

Навчання відбувалося у режимі онлайн. Лідер модуля професор Філіп Лікі – медіаексперт, який спеціалізується на пошуку фейків у журналістських матеріалах та наукових публікаціях. Основним завданням курсу були: розвивати вміння критично мислити, аналізуючи факти, судження та фейки у медіатексті; навчитися протидіяти пропаганді й дезінформації; актуалізувати знання про правила написання якісних наукових статей тощо.

За підсумками навчання, захистивши підсумкову роботу, Certificate of Participation отримали асистентки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олена Іщенко і Марина Садівнича, аспірантки Тетяна Мостіпан й Ольга Савотченко, студенти Аріна Столбцова і Захар Ювко.

Марина Садівнича зазначила:

– Літня школа від Ліверпульського університету стала цікавим досвідом, адже дозволила опанувати нові інструменти роботи із інтернет-новинами, перевірити власні знання, а також прокачати навички спілкування англійською. Особлива подяка нашому викладачеві – пану Філіпу. Розуміючи, що перед ним аудиторія з різним рівнем підготовки та знання мови, він намагався доносити інформацію якомога простіше та зрозуміліше, спілкувався зі слухачами курсу таким чином, щоб кожен із нас відчував себе комфортно.

– Навчання в Ліверпулі залишило по собі приємні та теплі спогади. Протягом 2 тижнів навчання склалися надзвичайно близькі відносини разом з нашим викладачем Філіпом, який зрозуміло та доступно пояснював матеріал. Було цікаво здійснити культурний обмін та написати власну роботу наприкінці курсу, – поділився враженнями Захар Ювко.

Не забуваймо, що постійне самовдосконалення та збагачення знань – це той шлях, яким #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.