Дата публікації:
16 вересня 2023
Кількість переглядів:
129
Поділитися:

На сайті фахового наукового журналу «Образ» (спеціальність 061 Журналістика, науковий напрям соціальні комунікацій), що видається кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, з’явився черговий номер видання – випуск 2 (42) за 2023 р.

Цього разу журнал об’єднав науковців із українських та закордонних закладів вищої освіти. Це представники Національного авіаційного університету (м. Київ), Навчально-наукового інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ), Національного університету харчових технологій (м. Київ), Університету митної справи та фінансів (м. Дніпро), Національного університету «Львівська політехніка» (м. Львів), Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця), Сумського державного університету (м. Суми), а також Університету Тушії, Санта-Марія-ін-Граді (м. Вітербо, Італія).

Спектр тем, які презентували автори, дуже широкий: як змінився медіаландшафт, чому так популярні Telegram та Tik-Tok і які безпекові виклики вони зумовлюють; наукові погляди на журналістську творчість та журналістську майстерність у дослідженнях В. Здоровеги та В. Буряка; як представлені в медіапросторі українські жіночі мережеві журнали: їхні види, кількість та особливості; методологічна інтеграція медіа та психоаналізу; крос-культурні комунікації в цифрову епоху, їхня актуальність у журналістській діяльності; проблемно-тематичні складники спеціалізованих медичних періодичних і продовжуваних видань Наддніпрянської України періоду Першої світової війни. І, звичайно ж теми, пов’язані з нинішньою ситуацією – війною, розв’язаною рф проти України: динаміка поширення мови ворожнечі в телеграм-каналах провідних кремлівських пропагандистів під час повномасштабного вторгнення; адаптаційні зміни в комунікаційному дискурсі брендів під час війни; зміна роботи  українських Youtube-каналів, що висвітлюють теми культури, мистецтв, історії; проблеми розвитку культурного коду народу в українській блогосфері періоду воєнного стану; особливості телевізійної публіцистики та документалістики в контексті висвітлення облоги Маріуполя під час війни.

Випуск 2 (42) журналу можна переглянути за покликанням – https://obraz.sumdu.edu.ua/current-issue.

Наразі триває робота над третім випуском наукового фахового журналу «Образ», який планується до виходу в жовтні 2023 р. Це позаплановий номер. Його вихід зумовлений тим, що до редакції надійшла рекордна кількість статей для опублікування.

Матеріали ж до останнього номера, вихід якого запланований на листопад 2023 р., приймаються до 4 жовтня.

Запрошуємо до співпраці всіх охочих! Деталі, що стосуються подання публікацій, можна знайти на сайті видання – https://obraz.sumdu.edu.ua/.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.