Дата публікації:
13 травня 2023
Кількість переглядів:
291
Поділитися:

10 травня на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ відбулась онлайн-зустріч із Тетяною Купрійчук – членом експертної ради роботодавців зі спеціальності 061 «Журналістика» СумДУ, засновницею та директоркою рекламно-виробничої компанії «Bingo». Здобувачі освіти мали змогу познайомитися з різними особливостями та методами виготовлення рекламної продукції, а також побували на віртуальній екскурсії офісом і виробництвом організації.

Тетяна Купрійчук розповіла, що «Bingo» співпрацює з такими компаніями як «ОщадБанк», «Укрпошта», «Нафтогаз», ресторанами «Puri Marili», «Viva Olive», «New York Pizza» тощо. Показала різні зразки поліграфічної продукції, а також – приклади зовнішньої реклами, виготовленої співробітниками компанії.

Зацікавили студентів оригінальні вивіски, на які раніше звертали увагу, але не замислювалися над тим, хто їх створив. Гостя розповіла, що для виготовлення вивісок та внутрішнього оформлення компанія нерідко використовує акрил «День і ніч». Особливість матеріалу в тому, що виготовлені з нього вивіски вдень є чорними, а вночі, коли літери підсвічуються з середини, сяють білим кольором. Також Тетяна Купрійчук розповіла, що під час розробки певного логотипу, дизайнери компанії «Bingo» зазвичай використовують свої, авторські шрифти.

– Реклама без аналізу людини не буде існувати. Маєте розуміти, що потрібно вашим клієнтам і споживачам рекламної продукції, – підкреслила Тетяна Купрійчук.

Під час екскурсії офісом та виробництвом компанії «Bingo» студенти змогли побачити верстати, принтери та інше приладдя, що використовується для виготовлення різної рекламної продукції, дорожніх знаків, виробів із дерева, акрилу та багато іншого, а також зустрілися з учасниками процесу створення рекламної продукції – від розробки дизайну до фінального етапу виготовлення.

На останок гостя побажала студентам бути сміливими в своїй професії: «Не потрібно боятися. Беріть та робіть!». А також запросила майбутніх журналістів та рекламістів приходити до компанії «Bingo» на практику, а в майбутньому – і на роботу.

Це була корисна зустріч, що принесла багато вражень і нової інформації. Студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ вдячні за можливість поспілкуватися зі стейкхолдером і зануритися в практичну складову магії виробництва реклами.

Анастасія Маслакова, студентка група ЖТ-12

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.