Дата публікації:
28 березня 2023
Кількість переглядів:
171
Поділитися:

Другокурсниця кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анастасія Сабчук стала учасницею заходів, присвячених річниці визволення міста Тростянець від російської окупації.

Подія відбулася 26 березня на базі комунального закладу «Центр культурних послуг» Тростянецької міської ради. Почесними гостями стали бійці окремої 93 механізованої бригади «Холодний Яр», які брали участь у звільненні міста.

Гості заходу переглянули фільм – нарис із історії окупації та звільнення міста. Захисники й волонтери отримали нагороди від міського голови Юрія Бови. А потім був концерт, однією з учасниць якого стала й Анастасія Сабчук. Вона піснею привітала захисників і своїх одномістян.

Згадуючи пережите, дівчина зауважила:

– 26 березня для мене та всіх тростянчан є пам’ятною датою, яка викликає і сльози, і радість. Мені випала честь співати про силу українців. Попри нерівність сил та страх, ми вистояли, бо Тростянець – місто, де народжувався спротив!

Творчий шлях Анастасії Сабчук розпочався 15 років тому, і зараз вона – учасниця майже кожного святкового заходу в Тростянці:

– Я завжди отримую задоволення від участі в святкових програмах, але цей концерт викликав особливі почуття. Коли стояла на сцені, здається, відчувала серцебиття кожного глядача і гордість за наших сміливих земляків.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.