Дата публікації:
04 січня 2023
Кількість переглядів:
267
Поділитися:

У грудні місяці 2022 року вийшли в світ наукові фахові журнали «Образ» і «Філологічні трактати», редакції яких працюють на базі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

У третьому числі журналу «Образ» (науки: соціальні комунікації; спеціальності: 061 – журналістика) за 2022 рік аналізуються вплив війни в Україні на світову економіку в розрізі журналістських підходів, психологічний вимір українських воєнних щоденників, структурні особливості та комунікаційний потенціал сучасних серіалів, наративи новинного відеоконтенту періоду воєнного стану, тематика карикатур журналу «Перець», публіцистика Софії Русової, демонічні образи в сучасній українській рекламі, алгоритм виявлення недостовірних посилань та чуток у телеграм-каналах, інші важливі проблеми журналістики та комунікативістики.

Автори другого числа журналу «Філологічні трактати» (гуманітарні науки, спеціальності: 035 – філологія) за 2022 рік розглядають питання фонетичних навичок сучасної французької мови як складових комунікативної компетентності здобувачів вищої освіти, есею як пріоритетного жанру академічного письма, мовних трансформацій «Енеїди» різних років видання, духовної та мілітарної стійкості в українських народних думах, місії та візії в мові сталих брендів, а також різні аспекти творчості Бориса Антоненка-Давидовича, Віри Нестерчук, Галини Орлівни, Станіслава Лема.

Із початком 2023 року розпочалась і робота над новими випусками журналів. Так, статті для опублікування в «Образі» приймаються до 15 лютого, статті для «Філологічних трактатів» – до 15 травня. До опублікування приймаються оригінальні наукові статті та повідомлення як визнаних науковців, так і тих, хто розпочинає нелегкий шлях у науку, зокрема аспірантів.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.