Дата публікації:
04 травня 2022
Кількість переглядів:
357
Поділитися:

3 травня 2022 року стартував організований кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ фестиваль «Медіасвіт веде у всесвіт». Його мета – наблизити світ медій до школярів Сумської області.

На початку лютого, плануючи організацію та проведення фестивалю, у колективу кафедри були великі плани: конкурс шкільних видань, колективний випуск фестивальної газети, тренінги для школярів та керівників гуртків чи організаторів позакласної роботи, консультації по підготовці до ЗНО з української мови, урочисте відкриття... Надіялися, що скінчиться карантин і нам усе вдасться.

… і розпочалася війна. Вона внесла свої корективи в організацію та проведення заходу.

– Подумавши, ми вирішили, що відмовлятися від фестивалю не можна. Тим паче, в умовах війни, – зауважила голова журі, доцент кафедри і натхненниця фестивалю Алла Федорина. Тож організовуємо заняття для школярів, членів гуртків та керівників, а також проводимо творчий конкурс шкільних видань і юних авторів Сумщини.

Цьогорічною темою творчих робіт оголошено таку: «Все буде Україна». Термін конкурсу продовжено, відтак роботи приймаються до 20 травня.

Також заплановані онлайн-уроки журналістики для школярів і їхніх наставників: 1.  Шкільний і журналістський твір: як і чим вони відрізняються; 2.  Розкажи про подію, або Пишемо замітку; 3.  Щоб тобі цікаво відповіли, запитуй цікаво! (Інтерв’ю); 4. Репортаж – шматочок життя, у який ти переселяєш інших; 5. Як створити шкільне видання (структурування, заголовки, ілюстрації, верстка).

Заняття заплановані на 3, 6, 10, 13 та 17 травня. Початок о 17.00.

– Під час першого заняття для мене яскравим став один момент: коли дали дітям завдання запропонувати тему для газети, яку творимо разом, вони переважно не пропонували готувати матеріалу про війну. Одна із запропонованих тем – як не втратити себе в майбутньому, – прокоментував перше заняття Володимир Садівничий, завідувач кафедри журналістики та філолоії факультету ІФСК СумДУ.

Усіх, хто хоче переконатися, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт, – приєднуйтеся. Усі заняття проводяться за розкладом на Google Meet. Ось посилання на відеодзвінок: https://meet.google.com/btx-rrdb-esb. Початок, наголошуємо, о 17.00. Довідки за емейлом Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або в коментарях у соцмережах.

Нам усе вдасться!

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.