Дата публікації:
22 квітня 2022
Кількість переглядів:
494
Поділитися:

Урок медіаграмотності в режимі відеоконференції кафедра журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ провела для старшокласників Річківської ОТГ (Сумський район) – учнів 10 та 11 класів Річківської ЗЗСО І-ІІІ ступенів та Біланівської гімназії. Зі школярами працювали заступник завідувача кафедри журналістики та філології СумДУ Інна Сипченко та асистент кафедри Юлія Коваль, модерував захід аспірант Олександр Горда.

Володимир Садівничий, завідувач кафедри, виступив перед старшокласниками з вітальним словом, наголосивши на важливості у наш важкий воєнний час професії медійника, зброєю якого є інформація.
Юлія Коваль презентувала медіаурок на тему «Де причаївся фейк?». Ґрунтовно та з конкретними прикладами наголосивши на можливостях критичного пошуку фейкових повідомлень, створення маніпулятивних постів у соцмережах тощо. У зрозумілій та доступній для юнаків і дівчат формі розповіла про практичні можливості пошуку фейків, чіткого їх фільтрування від правдивої інформації.
Інна Сипченко детально розповіла майбутнім абітурієнтам про особливості цьогорічної вступної кампанії до вишів, акцентувала увагу на вступі саме на спеціальність «Журналістика» в СумДУ. Також чимало говорила про можливості навчання, відпочинку й особистісного розвитку наших студентів, відповіла на численні запитання щодо навчання на бюджетних місцях, про можливості вступу пільгових категорій тощо.
Зустріч із викладачами кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ справила неабияке враження на старшокласників. Вони не лише отримали практичну інформацію щодо особливості цьогорічної вступної кампанії до вишів, але й побували на онлайн занятті з медіаграмотності, оцінили можливості власного розвитку та удосконалення як сучасної європейської особистості. І змогли переконатися – #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.