Дата публікації:
04 лютого 2022
Кількість переглядів:
301
Поділитися:

Доценти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ірина Жиленко, Тетяна Ковальова, Алла Федорина взяли участь в онлайн-семінарах із медіаграмотності, серія яких розпочалася 26 січня і триватиме протягом лютого.

Учасники першого семінару говорили зі спікеркою Мариною Сингаївською, заступницею генерального директора УНІА «‎Укрінформ»‎, про те, як знаходити та перевіряти джерела інформації. Під час тренінгу окреслено ризики фейків у період інформаційної війни в України. Учасники вказували на важливість перевірки фактів за кількома джерелами, на правильність цитувань та уникнення маніпулятивних суджень у медіатекстах тощо. Говорили також про загрози транслювання недостовірної інформації в медіапросторі.

Разом із Михайлом Кольцовим, дата-аналітиком Світового Банку, керівником відділу навчання YouControl, – долучилися до обговорення теми «‎Як виявити та розвінчати діпфейк» на другому семінарі, що відбувся 2 лютого. Під час моніторингу інформаційного простору щодо виявлення діпфейків увага акцентувалася на основних принципах їх творення та вмінні бачити ознаки, за якими можна їх виявити.

Онлайн-семінари, організовані Українським інститутом медіа та комунікації разом із IREX в Україні, продовжуються. Викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, активно беручи в них участь, поглиблюють теоретичні знання та практичні навички. Усі розуміють просту істину: #медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.