Дата публікації:
12 січня 2022
Кількість переглядів:
357
Поділитися:

Студентки кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Анастасія Дєдова і Зореслава Шеденко стали переможцями конкурсу журналістських розслідувань «Використання даних у боротьбі проти маніпуляцій та дезінформації».

Конкурс проводився для студентів, які вивчають журналістику в ЗВО України. Роботи оцінювали фахівці журналістики даних та журналісти-розлідувачі з «Наші гроші. Львів» і Texty.org.ua. Днями оголошено результати, що й засвідчили, що серед переможців матеріал Анастасії Дєдової та Зореслави Шеденко «Реконструкція будинку Русова в Одесі».

У межах проєкту доцентом кафедри Тетяною Ковальовою проведено тренінги для студентів-журналістів. Здобуті знання щодо роботи над журналістським розслідуванням, опираючись на методи журналістики даних, метод фактчекінгу, відкриті дані з державних реєстрів, кадастрів тощо, учасники змогли застосувати на практиці.

На конкурс свої роботи також представили студентки-журналістки СумДУ Діана Зубар («Вступна кампанія2019-2020: які ЗВО обирають абітурієнти») та Владислава Кріцька й Каріна Чорнобук («Театр одного актора, або як реконструювали Театральну площу в Сумах»).

Конкурс відбувся в межах проєкту «Використання даних у боротьбі проти маніпуляцій та дезінформації», що його реалізовує чеська громадська організація Асоціація з міжнародних питань (AMO) у співпраці з «Інтерньюз-Україна» та texty.org.ua.

Загалом перемагати в цьому конкурсі – хороша традиція студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Нічого дивного – #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.