Дата публікації:
08 жовтня 2021
Кількість переглядів:
223
Поділитися:

Нещодавно репозитарій СумДУ поповнився новими навчальними посібниками: «Світові медійні процеси часів Середньовіччя й Відродження» та «Медійні процеси ХVІІ–ХVІІІ століть», автором яких є Ірина Жиленко – доктор філологічних наук, заступник з наукової роботи завідувача кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Навчальний посібник «Світові медійні процеси часів Середньовіччя й Відродження» складається з двох розділів. Перший присвячений пражурналістським явищам часів Середньовіччя. Другий охоплює питання пражурналістики періоду Відродження на європейському континенті. Також подані зразки медійних текстів та уривки з наукової літератури. Кожна тема містить запитання і завдання для повторення викладеного матеріалу. Книгу доповнює термінологічний словник.

Ми поцікавилися у авторки, що саме доносить для здобувачів вищої сторінки цього видання:

– Як без знання історії ми не можемо дивитися у майбутнє, так і сучасний журналіст не може стати гарним фахівцем в інформаційному суспільстві без вдумливого звернення до історії медійних явищ, яким і присвячений навчальний посібник. Видання продовжує цикл навчальних матеріалів до дисципліни «Історія зарубіжної журналістики».

У посібнику «Медійні процеси ХVІІ–ХVІІІ століть» систематизовано матеріал з питань становлення і тенденцій розвитку журналістських процесів у Західній Європі, Америці й Росії протягом ХVІІ–ХVІІІ ст., подана характеристика перших газет і сатиричних журналів, проаналізована діяльність відомих публіцистів, досліджено проблеми цензури.

Характеризуючи вказане видання Ірина Жиленко зауважила:

– Це третя частина циклу видань із дисципліни «Історія зарубіжної журналістики», що викладається студентам вищих навчальних закладів спеціальності «Журналістика». Сподіваюся, видання стануть у пригоді як майбутнім медійникам, так і всім, хто цікавиться історією зародження та розвитку комунікаційних процесів Середньовіччя й Відродження у Європі та на Сході.

Обкладинки видань оформила випускниця кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Ірина Кирноз (Свиридок).

Марія Рашевська, студентка групи ЖТ-01

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.