Дата публікації:
28 вересня 2021
Кількість переглядів:
483
Поділитися:

Представницька група кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ взяла участь у школі-тренінгу з відеоблогерства та адвокації в рамках міжнародного проєкту «Правозахисна програма для лідерів громад «Я – МЕДІА».

Представляли журналістику СумДУ на заході асистентка Юлія Коваль, аспірантка Марина Садівнича та студенти-журналісти різних курсів. Працювала школа-тренінг на базі Національного університету «Чернігівська політехніка».

Організатори проєкту – Сумський державний університет, ГО «Молодіжна медіа спілка (ММС)» спільно з громадською організацією «Фундація Прав Людини» та Університет міста Тарту (Естонія). Медіашкола фінансується коштами Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Протягом чотирьох днів учасники здобували навички з основ фільмування, написання сценаріїв та ведення прямих трансляцій на різних медіа-платформах. Тренер, а це український режисер Юрій Кочкаров, навчав учасників створювати соціальні ролики, монтувати їх, cтрімити. Адже метою проєкту є висвітлення соціально важливих проблем через відеоблогінг.

– Сьогодні захищати права людей і розвивати громадянське суспільство можуть уже не лише юристи, адвокати та представники влади, але й кожен активіст. Тож «Я – МЕДІА» є унікальним проєктом, адже дозволяє об’єднати лідерів громад, небайдужих громадян, які прагнуть змін вже сьогодні, – розповів Юрій Кочкаров.

Хоч ідеї учасників для створення відео були різними, вони несли соціальну значущість. Це і боротьба з корупцією та фейками, і популяризація культури законності тощо.

Усі мої очікування виправдалися. Навчилася основам відеозйомки, дізналася про різні «фішки» монтажу, фільмувала в команді круті ролики та отримала купу позитивних емоцій. А набуті навички обовязково використаю у своїй професійній діяльності, поділилася враженнями студентка Анна Шпурік.

Школа-тренінг відкрила студентам, аспірантам і викладачам кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ нові бачення блогінгу як методу впливу на суспільство.

Аріна Столбцова, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.