Дата публікації:
25 березня 2021
Кількість переглядів:
624
Поділитися:

Аспіранти спеціальності 061 «Журналістика» виступили науковими консультантами й підготували студентів молодших курсів до конференції Сумського державного університету «Перший крок у науку». Конференція працювала 18–19 березня в режимі онлайн.

Так, аспірантка четвертого року навчання Наталія Руденко виступила керівником студентки-першокурсниці Марії Рашевської, яка представила доповідь на тему «Меми як специфічний виклад ставлення щодо політичних процесів та діяльності політиків».

Доповідь «Трансформація образу Георгія Нарбута у газеті «Народна трибуна» за період із 1960-го по 1989-й роки»  представила студентка другого курсу Марина Садимака під науковим керівництвом Оксани Гедз.

Ірина Вірченко – науковий керівник учениці ВСП МФК СумДУ Столбцової Аріни. Тема наукової розробки – «Контент-аналіз у медіадослідженнях».

Зацікавленість першокурсника Артема Короля у спортивній журналістиці стала поштовхом до проведення дослідження та написання тез під керівництвом Вадима Яременка. Тема доповіді: «Роль Інтернет-медіа у формуванні позитивного іміджу сучасного спортсмена».

Здобувачка ступеня доктора філософії з журналістики Марина Садівнича допомогла студентці першого курсу Олені Заведенко дослідити й представити тему «Рубрика «Суспільство» онлайн-версії франчайзингового журналу Marie Claire Україна». Саме ця робота під час проведення конференції найбільше сподобалася учасникам та за результатами їхнього голосування принесла юній дослідниці перемогу.

– Процес підготовки був довгим, але цікавим, – розповіла Олена Заведенко. – Робота передбачала аналіз великої кількості матеріалу, написання тез, підготовку виступу та презентації. На кожному етапі мене супроводжували поради та підтримка наукового керівника. Напередодні конференції ми влаштували невеличку «репетицію», щоб оцінити, правильність розстановки смислових акцентів, цілісність тексту, презентабельність інфографіки в режимі онлайн, чи не виникатиме технічних труднощів. У результаті все пройшло добре.  

Студентський «Перший крок у науку» для аспірантів став першим кроком до наукового керівництва – не менш важливим та хвилюючим. Враженнями від нового досвіду поділився Вадим Яременко:

– Наукове керівництво в такому проєкті – складна праця, але водночас – незабутній досвід: приємні та хвилюючі моменти, емоції конкурентної та азартної боротьби, адже усвідомлюєш відповідальність і від цього заряджаєшся натхненням та енергією, щоб максимально допомогти студентові у створенні його першого наукового продукту. Відчуття, що ти в команді, що задіяний у науково-пізнавальній роботі приносить інтелектуальну та естетичну насолоду. Це неймовірно крутий досвід!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.