Дата публікації:
19 лютого 2018
Кількість переглядів:
889
Поділитися:

Кафедра журналістики та філології СумДУ провела 17 лютого першу сесію творчого заліку, результати якого визначають допуск до участі в конкурсному відборі на спеціальність «Журналістика». Власницею першого сертифікату, успішно пройшовши випробування, стала Валерія Скринник – учениця Сумської гімназії № 1

Потенційні вступники писали журналістський твір на тему «Україна починається з тебе», обрану генератором випадкових елементів. Завдання покликане перевірити ерудицію, здатність аналізувати та коментувати події, працювати з фактами. Залік тривав дві академічні години. При виставленні балів бралися до уваги оригінальність задуму, логічність викладу, лексико-стилістична грамотність, наявність орфографічних та граматичних помилок.

А далі – мандри кафедрою: екскурсії до крос-медійної лабораторії, теле- та радіостудій, перші навички роботи в кадрі.

– Дуже сподобалося виступити в ролі ведучої новин, − поділилася враженнями Валерія Скринник. – А щодо заліку, то він пройшов у дружній атмосфері, за толерантного й доброзичливого ставлення викладачів. Дізналася багато нового та вкотре переконалася, що хочу бути саме журналістом. Тепер ще більше мрію вступити до СумДУ та сподіваюся, що все вдасться.

Наголосимо: сесії творчого заліку на кафедрі журналістики та філології СумДУ проходитимуть до 26 липня. Абітурієнти зможуть спробувати свої сили не лише під час написання твору, а й на майстер-класах «Радіорепортер», «Ведучий телепрограми», «Фотожурналіст», «Журналіст онлайн-медіа». Детальніше з програмою заліку та розкладом сесій можна ознайомитися за посиланням http://journ.sumdu.edu.ua/ua/tvorchyi-zalik-2018.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.