Дата публікації:
12 квітня 2017
Кількість переглядів:
1149
Поділитися:

Студенти кафедри журналістики та філології 11 квітня взяли участь у публічних обговореннях «Розуміння НАТО: колективна оборона і не тільки», які є частиною проекту «НАТО Радіомарафон».

Проект розроблений до 20-річчя партнерства України й НАТО, реалізується за підтримки Центру інформаціі та документаціі НАТО в Україні та Посольства Литовської Республіки. Мета проекту – об'єктивно інформувати про діяльність альянсу та співпрацю з ним України.

Спікерами «НАТО Радіомарафон» виступили радник Офісу зв'язку НАТО з питань модернізації системи командування, комунікацій та комп’ютеризації Бела Тецелі, експерт Олег Кокошинський, перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак, член Фундації прав людини Євген Фомін, керівник проектів ЦіДН Світлана Ротаєнко та представник ресурсного центру «Гурт» Юлія Панченко. Вони розповіли про геополітичні проблеми трансатлантичного регіону, функціональні й регіональні аспекти, стратегічну обстановку в Україні та її можливості вступити до альянсу.

Спікери зазначили, що Україні необхідні реформи у військовій галузі й приватному секторі. Україна має показати НАТО, що здатна реформуватися, інакше ризикує, що члени альянсу відмовляться інвестувати в партнерство з Україною. Інформація про «успішні перетворення», а не прагнення членства в НАТО має бути головним нормативом, який допоможе Україні протидіяти дезінформації і негативному ставленню до країни з боку учасників альянсу.

Гості запропонували студентам заповнити анкету із запитаннями про НАТО, а потім жеребкуванням обрали одну, власник якої виграв стильну ручку. Поталанило Іванові Бондаренку, магістранту кафедри журналістики та філології.

 

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.