Дата публікації:
18 березня 2017
Кількість переглядів:
1390
Поділитися:

Студентка першого курсу спеціальності "Журналістика" Каріна Хачатар'ян зайняла третє місце на Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальної дисципліни "Українська мова".

Другий етап олімпіади проходив у два тури 16–17 березня у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

Перший тур передбачав творчу роботу й завдання на перевірку знань з лексикології, орфографії, стилістики. Другий - публічний виступ із дотриманням норм сучасної української літературної мови.

Студентку підготувала викладач кафедри журналістики та філології СумДУ Наталія Прокопенко.

"Складнішим для мене був виступ, бо учасників запрошували за алфавітом, і вийшло, що перший виголошував промову лише перед журі, а мені вже довелося виступати перед «солідною» аудиторією з усіх студентів, – розповідає Каріна Хачатар'ян. – Хоча з темою виступу пощастило: «Усе в наших руках, тому їх не можна опускати». Із першого ж туру запам'яталося завдання на добір українських відповідників словам «каузальний» і «казуальний». Уже зараз, у спокійній атмосфері, якщо «вдивитися» в них, то бачу «cause» і «казус». Тоді, очевидно, не «вдивилася». Узагалі, завдання не вимагали надзнань. Я дуже вдячна Наталії Миколаївні Прокопенко за ґрунтовну підготовку, із якою основною складністю олімпіади було хіба надмірне хвилювання".

Від усієї кафедри вітаємо Каріну й Наталію Миколаївну! Хай усі ваші зусилля винагороджуються перемогами!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.