Дата публікації:
06 травня 2024
Кількість переглядів:
246
Поділитися:

Команда студентів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ завоювала друге місце у ІІІ Всеукраїнській студентській олімпіаді «Соціоінжиніринг: шляхи та механізми захисту».

Захід відбувся 3 травня на базі Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (м. Одеса). Учасниками інтелектуальних змагань стали шість команд із Одеси, Сум, Харкова та Кропивницького.

До складу команди «#найкращий_факультет_галактики» увійшли третьокурсники Захар ЮВКО та Анна ОРОПАЙ, а також першокурсниця Вікторія ВАКІНА, керівник команди – асистент кафедри журналістики та філології Марина САДІВНИЧА.

Учасники змагались у вмінні перевіряти інформацію, працювати з джерелами, шукати неправду в текстах суперників і доводити власну думку. У запеклій боротьбі студенти-медійними СумДУ продемонстрували не лише ретельну підготовку, але й високий рівень культури спілкування, витримку та повагу до суперника.

– Участь у цій олімпіаді беру вже вдруге. Як і минулого разу сподобалося обмінятися думками з опонентами. Подекуди тиск з боку учасників був дуже сильний, але перш за все ми планували отримати задоволення від участі та гідно представити свій заклад, що, сподіваюся, у нас і вийшло, – поділився враженнями Захар Ювко.

– Здобула цікавий досвід, адже можна було взяти участь у дебатах, потренувати своє вміння перевіряти інформацію на правдивість і вміти правдивість довести. Наразі такі навички є, як ніколи, корисними. Дякую Богові за гарні результати та внутрішній спокій! Дякую всій команді за приємну атмосферу в спілкуванні та плідній роботі!, – зазначила Анна Оропай.

Для першокурсниці Вікторії Вакіної участь в Олімпіаді стала дебютом. І хоча дівчині дісталася доволі складна тема – кібербезпека, вона змогла якісно розібратися в питанні та гідно виступити.

– Олімпіада відбувалась у досить незвичному для мене форматі. Було дуже цікаво опрацьовувати та визначати елементи правди й неправди у тексті суперника, що однозначно покращить мої навички як майбутньої журналістки.  Не дивлячись на деякі недоліки, загалом олімпіада справила позитивні враження, оскільки будь-який досвід – це також досвід, – прокоментувала Вікторія Вакіна.

Вітаємо команду кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ «#найкращий_факультет_галактики» із призовим місцем в олімпіаді! Нехай попереду буде ще багато цікавих заходів, гідних змагань і справжніх перемог!

#Медіасвіт_веде_у_всесвіт. А також до знань і звершень!

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.