Дата публікації:
24 березня 2024
Кількість переглядів:
53
Поділитися:

Студенти університетів України з 4 березня можуть скористатися новим порталом StopCrime, спрямованим на вирішення проблеми сексуального насильства над дітьми і молоддю в Інтернеті. Якщо ви бажаєте повідомити про можливий випадок цього виду злочину, вам достатньо перейти за посиланням: https://stopcrime.ua/net-crime.

Заступниця Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції  Валерія Іонан, зазначила: «Ми активно співпрацюємо з європейськими партнерами задля створення безпечного простору для дітей у цифровому світі. Портал онлайн-звернень StopCrime – це нова можливість захистити права громадян в Інтернеті, доступна не лише в Україні, але й у більшості країн Європейського Союзу. Цей проект відповідає європейській стратегії кращого інтернету для дітей».

Важливо відзначити, що ваше повідомлення може бути анонімним. Головне – надати посилання на місце розміщення відповідного контенту. Для подальшого розслідування та блокування подібного матеріалу громадська  організація «Магнолія» буде збирати, аналізувати і передавати цю інформацію до Департаменту кіберполіції та Інтерполу.

Юрій Виходець, начальник Департаменту кіберполіції, наголосив: «На цьому ресурсі люди можуть подавати повідомлення про випадки сексуального насильства над дітьми і юнацтвом в Інтернеті та отримувати корисні поради щодо онлайн-безпеки. Всю підтверджену інформацію негайно передаватимуть правоохоронцям для розслідування та викриття злочинців».

Громадська організація «Магнолія» відповідає за функціонування та обробку онлайн-звернень, спрямованих на боротьбу зі злочинами проти дітей. Вона також є членом міжнародної мережі INHOPE, спрямованої на запобігання сексуальному насильству над дітьми в Інтернеті.

Євгенія Ткаченко, президентка громадської організації «Магнолія», переконана: «Сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті – це серйозний злочин, який не знає кордонів. Ми можемо боротися з цією злочинністю лише у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України та Департаментом Кіберполіції Національної поліції України. Наша організація щиро вдячна партнерам, які, не зважаючи на повномасштабну війну та багато викликів, пов'язаних із нею, підтримали нашу участь у мережі INHOPE в рекордно короткий термін».

Більше інформації про безпеку в Інтернеті можна знайти на платформі Дія.Освіта: https://osvita.diia.gov.ua/catalog/topic/online-security

Данило КИРИЧЕНКО, студент групи ЖТ.м-31

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.