Дата публікації:
02 червня 2023
Кількість переглядів:
182
Поділитися:

30 травня на базі відділу обслуговування користувачів Сумської обласної універсальної наукової бібліотеки вчергове зустрілися учасники «Мовного кола». Ініціатива, народжена та здійснювана спільно кафедрою журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ, Сумською обласною організацією Національної спілки журналістів України, Сумською обласною універсальною науковою бібліотекою, спрямована на вдосконалення навичок володіння українською мовою.

Цьогоразове засідання присвячене не лише грамотності чи культурі мови, а дещо іншому аспекту проблеми, з якою ми стикаємося щодня, – мові ворожнечі та загрозам, що вона несе для суспільства.

Справді, такі ніби буденні стереотипи, які ми використовуємо щодо тих чи інших груп, націй, можуть перетворитися на зброю. Стереотип-упередження-антипатія-дегуманізація-агресія – цей ланцюжок застосування мови ворожнечі як маніпулятивного механізму в інформаційних війнах ми можемо спостерігати сьогодні на власному житті. Про це й ішлося на зібранні, спікеркою якого стала доцентка кафедри, медіаекспертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Алла Федорина.

Після цього засідання «Мовне коло» «іде на канікули» – до наступного сезону, що розпочнеться у вересні.

Учасники висловили своє задоволення співпрацею з кафедрою журналістики та філології, зазначили незмінний рівень корисності та пізнавальності інформації, що пропонувалася для засідань.

І наостанок сказали: чекаємо осені та нових зустрічей. Адже мова – наш інструмент у медіасвіті, а #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.