Дата публікації:
18 травня 2023
Кількість переглядів:
295
Поділитися:

Завершився проєкт «Підвищення якості підготовки молодих журналістів в Україні» для викладачів факультетів і кафедр журналістики, студентів та регіональних журналістів в Україні від Асоціації з міжнародних питань Чеської Республіки.

16 травня 2023 року команда студентів і викладачів кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ презентувала свою залікову роботу з навчального курсу від TEXTY.org.ua – творчий проєкт із DATA-журналістики.

Здобувачі освіти Захар Ювко, Анастасія Кизим, викладачі Марина Садівнича й Тетяна Ковальова у створеному медіаматеріалі розповіли, як іноземні студенти в Сумах стали заручниками російської пропаганди на початку повномасштабного вторгнення.

Представлений мультимедійний продукт високо оцінений командою експертів з TEXTY.org.ua, ментори відзначили його актуальність, цілісність та значущість.

– Це був цікавий і корисний проєкт. Робота з інструментами з візуалізації даних, зокрема Flourish, Datawrapper, плідна комунікація з тренерами та менторами дали неоціненний практичний досвід творення медіапродуктів в DATA-журналістиці, – зазначив Захар ЮВКО, студент групи ЖТ-11.

Проєкт здійснювався за фінансової підтримки Програми трансформаційної співпраці Міністерства закордонних справ Чехії.

Корисна професійна практика – це той шлях, яким #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.