Дата публікації:
09 квітня 2023
Кількість переглядів:
406
Поділитися:

Доцентка кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Алла Федорина поспілкувалася з другокурсниками факультету журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Щоправда, викладач-грінченківець Микола Гриценко, який зараз навчає майбутніх журналістів телесправі, запросив колегу не як викладачку, а як багаторічного журналіста-практика. І зауважив, що можна говорити не лише про телевізійний досвід, а взагалі про журналістику.

Тож заслужена журналістка України, медіаекспертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика, представниця СумДУ поділилася з юними київськими колегами баченням того, як важливо розуміти своє місце у медійному виробництві. Навіть будучи невеликим пазликом, треба уявляти всю картину, що з таких елементів складається. Адже журналістика – це не просто написати чи поговорити в кадрі, журналістика – це творчість, однак у межах формату, заданого багатьма чинниками.

Алла Федорина наголосила на важливості роботи з джерелами інформації та порадила якомога більше спілкуватися «наживо»:

– Варто розуміти, що життя – не в моніторі комп’ютера, а в безпосередньому спілкуванні з живими людьми, у зіткненні з реальними подіями.

Ішлось і про сучасні грантові можливості медій, які треба вміти використовувати…

Були запитання: про перспективи локальним місцевих медій, про турнір юних журналістів і його можливе відродження, навіть (від господаря пари Миколи Гриценка) про те, чи існує Муза Журналістики…

Спілкування пройшло активно, понад 20 здобувачів освіти долучилися до обміну думками. Зокрема, Алла Федорина дізналася про студентське онлайн медіа «Грінченко інформ», що допомагає набувати практичних навичок.

А практика та комунікація – це наше все, якщо ми розуміємо, що #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.