Дата публікації:
02 березня 2023
Кількість переглядів:
483
Поділитися:

Чергова робота студентів-другокурсників кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зі стейкхолдерами пройшла у формі відкритого заняття на регіональній філії національного мовника «Суспільне. Суми».

Зустрів студентів головний редактор новин Андрій Крамченков. Він провів екскурсію, розповів про те, як працює зараз суспільний мовник, познайомив із особливостями створення контенту – від зародження ідеї до готового продукту, організував невеличкий майстер-клас – показав, як користуватися камерою, налаштовувати звук, картинку, а також надав практичні поради, зокрема зауваживши: «Перш ніж робити, сядь і подумай – чи треба».

Після 24 лютого 2022 року ефірне мовлення телеканалу суттєво зменшилося. Наразі телерадіокомпанія виробляє переважно новинний контент, іноді запрошують до студії гостей на інтерв’ю. Пан Андрій розповів, що вся робота наразі децентралізована задля безпеки співробітників.

Студент-рекламіст Дмитро Бабич відгукується про зустріч так:

«Андрій Крамченков – цікава та професійна людина. Дуже вдячний за можливість познайомитися з виробничим процесом».

Студент-журналіст Захар Ювко зауважив:

«Після довгих тижнів дистанційки чудово було вибратися кудись на відкрите заняття. Пан Крамченков – надзвичайно приємна та привітна людина, яку цікаво слухати. Найбільше припала до душі думка про необхідність та доцільність роботи в команді під час створення контенту. До того наштовхувався на інші твердження, тож цікаво й корисно співставляти підходи професіоналів».

Саме так, у навчанні на прикладі інших та вивченні досвіду професіоналів, і торується шлях, яким #Медіасвіт_веде_у_всесвіт.

Валерія Павлючек, студентка групи ЖТ-11

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.