Дата публікації:
22 лютого 2023
Кількість переглядів:
199
Поділитися:

21 лютого 2023 року студенти й викладачі кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ доєдналися до вебінару з елементами тренінгу «Дані як базис роботи журналіста». Захід організовано Асоціацією відкритих даних у партнерстві з «YouControl» для представників журналістських спеціальностей.

Спікеркою зустрічі виступила експертка Асоціації відкритих даних та керівниця соціального напряму «YouControl» Вероніка Бойко.

Учасники вебінару мали змогу ознайомитися з явищем відкритих даних та функціоналом сервісу «YouControl». Зокрема розглядалися приклади журналістських досліджень та розслідувань, створених на основі відкритих даних. Загалом протягом вебінару обговорювалися питання про те, де шукати та як тлумачити дані про підприємства та їх директорів, як виявити зв’язок компанії з рф та країнами-союзниками агресора, як перевірити депутата чи публічну особу, як на основі даних можна роботи дослідження, бізнес олігархів за кордоном тощо.

Завершився вебінар приємним бонусом: викладачі та студенти кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ зможуть безоплатно скористатися даними, які надає сервіс «YouControl».

Костянтин Родченко, магістрант

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.