Дата публікації:
25 жовтня 2021
Кількість переглядів:
450
Поділитися:

У проблемах і перспективах медіадіяльності, місця та ролі в ній практиків намагалися розібратися студенти групи ЖТ-01 кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ. Допомагав їм у цьому співзасновник медіа-ресурсу «ЦУКР» Дмитро Тіщенко.

Зініціював розгляд проблеми на одному з практичних занять із дисципліни «Теорія, методика і практика журналістської творчості» викладач-стажист, аспірант кафедри журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ Олександр Горда.

Ще до початку онлайн-зустрічі на платформі Meet студенти підготували низку запитань, розділивши їх на різні тематичні блоки, які зачіпали становлення професійного журналіста, духовного та ментального світу особистості і, безперечно ж, ролі та місця «ЦУКРу» в інформаційному просторі Сумщини. Загалом вийшло 44 питання!

Власне зустріч із Дмитром Тіщенком розпочалась із традиційного – «Ким Ви мріяли стати в дитинстві?». Співзасновник мас-медійного ресурсу відповів із посмішкою: «У ранньому дитинстві хотів стати поліцейським. Потім зрозумів, що подобається працювати з комп’ютером, а тому думав, що професія буде пов’язана з ним. Як бачите, ні перша, ні друга мрії не реалізувалися».

Також студенти поцікавилися, чому назва видання пов’язана з цукровою історією Сум? На це запитання гість поділився спогадами: «На час створення ми, співзасновники проєкту, вже знали багато сумських медій, де у найменуванні фігурувала назва міста, тому такий варіант відпав одразу. «Цукр» – це про щось позитивне, і саме воно закладено в кредо нашого видання: «Створювати матеріали, аби розкривати позитивну сторону Сум, адже про погане пише більшість».

«Чи було у вас емоційне вигорання і як із ним впоратися?» – так окреслалася проблема, якій приділили чи не найбільше уваги під час заняття. Дмитро Тіщенко відверто розповів: «Із емоційним виснаженням зіштовхуються всі. Особисто я в таких випадках звертаюся до спеціаліста, зокрема психолога, або ж намагаюся струснути себе новими обставинами, зокрема, цікавими подорожами».

Бліц-інтерв’ю, як останній блок дискусії, завершився на патріотичній ноті – «Аби не Україна, яку б державу обрали для постійного місця проживання?». Дмитро Тіщенко відповів: «Ту, де бачив би більше можливостей для реалізації. Наразі ця країна – Україна».

Загалом на занятті з практиком студенти отримали відповіді на питання, що їх цікавили, а також обговорили деякі проблеми медіагалузі, щоб глибше зрозуміти професію.

Саме так, на прикладах, ми й навчаємося.

Марія РАШЕВСЬКА, студентка групи ЖТ-01

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.