Дата публікації:
01 березня 2017
Кількість переглядів:
1190
Поділитися:

Любите читати? Цікавитеся книгами й усім, що з ними пов’язано? Тоді ця новина для вас!

У мережі з’явився ресурс, де можна знайти багато цікавого про книги та видавничу справу, прочитати про останні літературні новинки в Україні, зокрема на Сумщині. Таку інформацію можна знайти в блозі старшого викладача кафедри журналістики та філології, кандидата наук із соціальних комунікацій Надії Подоляки.

Блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» (http://nadechdasum.blogspot.com/) створений 26 жовтня 2016 року. Цей ресурс покликаний об’єднати зусилля видавничих центрів, книгарень, бібліотек, громадських організацій, архівів, музеїв, мистецьких галерей у популяризації книги і читання.

Завдяки клопіткій роботі автора будь-хто може дізнаватися про книги, які готуються до друку у видавництвах, презентації книг, що відбудуться у бібліотеках, книгарнях та інших громадських установах, столичні книжкові виставки, які варто відвідати. Крім того, блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» сповіщає про нові книги сумських авторів а також надходження краєзнавчих видань до бібліотек. Також завдяки цьому ресурсу можна дізнатись про знаменні і пам’ятні дати, пов’язані із життям видатних особистостей краю, авторів книг.

Заслуговує уваги рубрика «Розповідають документи». Саме в ній аналізуються архівні документи, що містять інформацію про історичний розвиток видавничої справи, реклами та журналістики краю. Тільки за перший місяць функціонування блогу було опубліковано 131 повідомлення, і 44 статті на сторінці. Сторінку відвідало 2549 читачів не лише з України, а й із США, Німеччини, Нідерландів. Аудиторія відвідувачів постійно збільшується і змінюється, і кількісно відвідуваність вже перевищила показник 4 000 переглядів.

Блог «Сумщина видавнича / Sumy Publishing» дозволяє не лише задовольняти свою цікавість щодо літературних подій, а й допомагає краще пізнати Сумщину, заглянути на сторінки її історії.

Зацікавились? Долучайтеся!

Іван Бондаренко, МДм-61

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.