Дата публікації:
10 листопада 2022
Кількість переглядів:
305
Поділитися:

7 листопада 2022 року зустрілися студенти, аспіранти й викладачі чотирьох українських університетів, аби обговорити питання дотримання академічної доброчесності в українському науковому та освітньому просторі.

Серед учасників «круглого столу» були науковці, педагоги й здобувачі журналістської освіти Сумського державного університету, Київського університету імені Бориса Грінченка, Львівського національного університету імені Івана Франка, Тернопільського педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Мета зустрічі – окреслення українського досвіду й узагальнення європейської практики дотримання академічної доброчесності, а також визначення нормативно-правових і морально етичних засад навчальної та наукової діяльності у важкі часи війни.

Програмним можна вважати виступ доцента Сумського державного університету, члена НАЗЯВО Артема Артюхова. Він, зокрема, окреслив питання академічної доброчесності крізь призму поглядів викладачів, адже, на превеликий жаль, це явище поширене не лише серед молоді та студентства. Спікер наголосив на тому, що в українському середовищі до сих пір відчувається вплив «радянщини» зі своїм страхом бути затабуйованим як «стукач».

Надалі можливість виступити була надана науковцям та аспірантам. Кожен учасник міг доєднатися до дискусії зі своїми думками й коментарями.

Насамкінець Ольга Мітчук, одна з головних спікерів «круглого столу», зазначила, що «Академічна доброчесність – це творення себе серед своїх».

Саме такий принцип і сповідується на кафедрі журналістики та філології факультету ІФСК СумДУ.

Захар Ювко, студент групи ЖТ-12

Сумський державний унiверситет,
вул. Харківська, 116, м. Суми, Україна, 40007,

корпус «Г», поверх 11

E-mail: [email protected]

Телефон: +380-542-33-02-25, +380-542-68-78-50

Web: https://journ.sumdu.edu.ua/ua/

Локації

Телефонний довідник

При використанні матеріалів з сайту кафедри журналістики та філології посилання на ресурс обов'язкове.

All Rights Reserved.